Serret, des de Tremp: «Des del Govern continuem reivindicant Catalunya com un soci proactiu i fiable en el projecte europeu»


  1. La consellera ha fet una crida a participar en les eleccions europees del 9 de juny: “Cal fer front a les opcions d’extrema dreta contràries als valors de cohesió, de convivència i d’integració europea”
  2. Serret ha continuat el cicle “Europa sobre el terreny” a l’Alt Pirineu i Aran, amb una visita al projecte d’habitatge social de la Cooperativa Alba Jussà, finançat amb fons Next Generation, i un acte a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

EXT
La consellera Serret durant la seva intervenció a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
{«name»:»2024/03/27/14/46/ac097600-18d4-443c-9e37-1d8d1e947723.jpg»,»author»:»EXT»,»type»:»0″,»location»:»0″,»weight»:79622}

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha continuat el cicle de visites territorials “Europa sobre el terreny” a l’Alt Pirineu i Aran. Des de Tremp, ha posat en valor que amb aquestes visites “posem en valor Europa, la capacitat d’atraure fons europeus i, sobretot, la voluntat de continuar sent un actor influent i referent en el projecte europeu”, un objectiu estratègic del Govern, que, en els darrers dos anys, ha reprès la interlocució al màxim nivell amb les institucions europees amb catorze reunions amb deu comissaris europeus.

En una atenció a mitjans, la consellera també ha fet una crida a participar a les eleccions europees del 9 de juny: “En aquestes eleccions, des del Govern continuem reivindicant Catalunya com un soci proactiu i fiable en el projecte europeu. Volem una Europa fidel als seus valors fundacionals i fer front a aquelles opcions d’extrema dreta, populistes i que són clarament escèptiques i antieuropeïstes, contràries als valors de cohesió, de convivència i d’integració europea”, ha asseverat.

A Tremp, ha conegut de primera mà el projecte d’habitatge social de la Cooperativa Alba Jussà, que, amb fons Next Generation, vol donar resposta a l’augment de persones grans que viuen en situació de solitud al Pallars Jussà i, alhora, activar habitatges buits i en desús. El projecte ha arrencat amb la rehabilitació d’un edifici en què s’oferirà lloguer d’habitacions i un espai comunitari compartit. “Estem compromesos amb la idea que tothom pugui desenvolupar el seu projecte professional i de vida allà on vulgui del territori. Volem relleu generacional i oportunitats de desenvolupament, però també volem que la gent gran pugui continuar vivint dignament aquí, a casa seva, al seu territori”, ha recalcat la consellera. L’han rebuda la directora tècnica de la Cooperativa Alba Jussà, Maria Helena Vicente, l’alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, i el delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Castells.

Per al Govern és una prioritat que els recursos i les inversions arribin al territori, i, en aquest sentit, Serret ha lamentat que, arran del bloqueig dels pressupostos de la Generalitat per al 2024, “s’hagin deixat perdre” 44,5 milions d’euros per a l’Alt Pirineu i Aran, que suposaven un 5,3% més que l’any passat i havien de permetre millores de carreteres, el desplegament de la fibra òptica i diverses actuacions ambientals, com ara millores de pistes i reformes de refugis. “Des del Govern no defallim, continuem amb aquesta vocació de continuar sent útils amb les capacitats que tenim”, ha assegurat la consellera.

Després d’aquesta visita, la titular d’Acció Exterior i Unió Europea s’ha desplaçat a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya per participar en l’acte “Les oportunitats dels fons europeus a l’Alt Pirineu i Aran”. S’hi ha celebrat una taula rodona amb l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, i el president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, Ferran Rella, que han explicat la seva experiència com a beneficiaris de fons europeus: l’Ajuntament, per a un pla de sostenibilitat turística; i el Consell, per al Dansàneu – Festival de Cultures del Pirineu, en el marc dels ajuts Next Generation per ampliar i diversificar l’oferta cultural al medi rural de Catalunya.

La consellera, que ha fet la cloenda de l’acte, ha explicat que l’objectiu del cicle “Europa sobre el terreny” és “acostar la Unió Europea al territori i enfortir la consciència que Europa també la construïm des de cada racó del país, cada dia, i que cal aprofitar totes les oportunitats per millorar la vida de la gent, visqui on visqui, també al Pirineu”. En aquest sentit, ha fet valdre els fons europeus com una “gran oportunitat” i ha recordat l’existència del catàleg de serveis del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea que faciliten la internacionalització del món local.

Font: Gencat Sala de Premsa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *