L’Ajuntament d’Alcanar presenta una extensa programació per a celebrar l’any Estellés

L’Ajuntament presenta un cicle d’actes d’abril a setembre per retre tribut al poeta que ha deixat una empremta indeleble en la poesia valenciana contemporània.

Amb motiu de la commemoració del centenari del naixement del poeta valencià Vincent Andrés Estellés, l’Ajuntament d’Alcanar, a través de la Regidoria de Cultura i Vincle amb el País Valencià, presenta la programació especial per recordar la figura i l’obra d’Estellés.

Des de l’abril fins a setembre, el municipi s’omplirà d’activitats diverses, amb la participació de destacats compositors, cantants i poetes. Entre ells, Borja Penalba, Francés Anyó (Estellés de mà en mà), Rodonorsinvictes (Lluís i Olga), i Andreu Valor compartiran l’essència poètica d’Estellés a través de les seves obres. L’esdeveniment inclourà una cloenda en format de micròfon obert per als joves del municipi, proporcionant una plataforma inclusiva per a la participació d’aquests. Així mateix, no faltarà el ja tradicional «Sopar Estellés», una experiència que fusiona la poesia amb la gastronomia.

El regidor de Cultura, Xavi Barrera, ha indicat que “tots aquests esdeveniments tindran lloc a l’Auditori José Antonio Valls, buscant també convertir-se en un punt de referència per a l’agermanament dels Països Catalans”. Segons afegia, “els dos territoris, País Valencià i Catalunya, compartim la cultura, la llengua i moltes tradicions, per tant és important crear aquest tipus de propostes per preservar i difondre la nostra identitat a les futures generacions”.

L’alcalde i regidor de Vincle amb el País Valencià, Joan Roig, ha destacat que “la programació és un gest simbòlic, una forma de promoure l’agermanament entre els Països Catalans, compartint un poeta que reflecteix la connexió amb la terra i la riquesa de la diversitat cultural, tal com reproduïm a continuació en aquest fragment de la seva obra”. Per acabar, Roig agraïa la col·laboració de totes les persones que faran possible la programació i animava els joves a participar en les activitats dedicades a Estellés “per conèixer millor la nostra extensa cultura poètica i els vincles amb el País Valencià”.

Font: Ajuntament d’Alcanar

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *