Obertes les inscripcions de ‘L’estiu és teu’

Les colònies de «L’estiu és teu» obren les inscripcions el dimarts, 2 d’abril. És una proposta de lleure educatiu que té lloc cada estiu en els albergs de la Xanascat, la xarxa pública d’albergs de Catalunya.

L’oferta és de 3.100 places per a infants i joves de 5 a 16 anys en 13 albergs. Es poden gaudir els mesos de juliol, agost i setembre.

La reserva de places es fa de manera directa, sense sorteig, a partir del 2 d’abril. Cal registrar-se abans de procedir a la preinscripció.

Es pot triar entre una dotzena de categories: música (quatre estils i un torn en anglès), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives (bàsquet, futbol i handbol), multiesportives (31 modalitats), combinat d’anglès i multiesportives, ciència i enginy, cinema, excursionisme, dansa i emocions, fotografia i imatge, art i creativitat i natura.

Novetats

Aquesta edició amplia l’oferta per a infants de 5 a 7 anys, que poden gaudir d’estades d’idiomes, música, art i creativitat, dansa i natura.

També s’ofereixen torns des de set dies i sis nits fins a 10 dies i nou nits.

Girona és la demarcació on més places s’ofereixen (1.360), seguida del Camp de Tarragona (845), les Terres de l’Ebre (500) i Barcelona (395).

60 places per a catalans residents a l’estranger

«L’estiu és teu» també ha reservat fins a tres torns per a nois i noies catalans de 8 a 16 anys que resideixen a l’estranger. En concret, es tracta 20 places per a cada torn en estades als albergs de L’Escala (al juliol) i La Molina (entre el juliol i l’agost).

En aquestes colònies es pretén que els participants combinin les activitats fisicoesportives amb l’aprenentatge de la llengua catalana. Inclouen excursions, jocs o esports d’aventura (com ara escalada, BTT, descens en bot o tir amb arc).

Beques i descomptes

Es destinen beques i ajuts tant per a famílies vulnerables com per a famílies amb fills i filles amb dependència o discapacitat.

Les inscripcions per optar-hi es vehiculen a través dels Serveis Bàsics d’Atenció Social. Es tracta d’uns ajuts que han beneficiat 9.307 participants des de l’establiment d’aquesta mesura el 2014.

Els participants amb dependència o discapacitat reconeguda, disposen de monitors i monitores en exclusiva per tal de poder participar de les diferents activitats.

A més, les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores, continuen gaudint d’una reducció del 10% en el preu de les estades.

Educació emocional

Amb l’objectiu d’identificar moments i situacions que poden afectar emocionalment els infants i adolescents participants en el programa, els equips de monitoratge i responsables reben formació sobre educació emocional.

 

Font: Gencat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *