Protecció Civil finalitza l’alerta VENTCAT per la previsió de ratxes fortes de vent al Pirineu


Protecció Civil de la Generalitat ha finalitzat la fase d’alerta del Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT), per la previsió de ratxes fortes a tot el Pirineu que va començar dijous. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat de la previsió de vents, de component sud, de més de 90km/h durant aquest divendres a les comarques de la Vall d’Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Cerdanya i Ripollès.

Durant els tres dies de l’episodi de vent, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha registrat 32 trucades corresponents a incidents menors situats a les províncies de Lleida, Barcelona i Girona.

Les ratxes de vent amb els màxims valors registrats pel SMC han estat:

  1. Certascan (Pallars Sobirà, 2.400 m altitud): 147 km/h
  2. Puig Sesolles (Vallès Oriental, 1.668 m): 136 km/h
  3. Ulldeter (Ripollès, 2.410 m): 130 km/h
  4. Lac Redon (Vall d’Aran, 2.247 m): 105 km/h
  5. Espot (Pallars Sobirà, 2.519 m): 100 km/h

Així mateix, els valors registrats en cotes baixes del litoral durant l’episodi no han estat especialment elevats, amb registres de comarques costaneres amb ratxes superiors a 50 km/h. Tot i això, el vent sí que ha contribuït al temporal de mar per ser continu i amb molt recorregut marítim.

Des de dijous al migdia, que es va activar l’alerta VENTCAT, els Bombers de la Generalitat han atès una quarantena d’avisos per serveis relacionats amb el temporal de vent, la majoria a la Regió d’Emergències Girona, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud. Principalment, els serveis que han requerit la presència dels Bombers han estat per retirar arbres caiguts i elements de façanes que han caigut o amenaçaven de caure a la via pública, sense causar cap mal ni desperfecte important.

Per obtenir més informació

  1. Predicció i SMP: http://www.meteo.cat/prediccio/general
  2. Predicció municipal: http://www.meteo.cat/prediccio/municipal
  3. Incidències viàries: http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm
  4. Mobilitat: http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat

Font: Gencat Sala de Premsa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *