Un centenar de borgenques i borgencs a la processó del Sant Enterrament, l’acte central de la Setmana Santa borgenca

Un centenar de borgenques i borgencs a la processó del Sant Enterrament, l’acte central de la Setmana Santa borgenca

Un centenar de borgenques i borgencs ha participat aquest divendres, 29 de març, en l’acte central de la Setmana Santa litúrgica: la lectura de la Passió i Mort de Crist, dins l’església, i la sortida, a continuació, de la processó del Sant Enterrament. 

Amb l’acompanyament del Cor Parroquial, la lectura de la Passió s’ha fet a diverses veus per donar més relleu a aquest moment sobre el que gira la part més dramàtica de la Setmana Santa, que a partir d’avui, dissabte, entra ja en la celebració de la Pasqua de Resurrecció.

A la processó borgenca hi participen dues imatges: la del Sant Crist, que és portada fent relleus per tres natzarens, i la de la Mare de Déu dels Dolors, una imatge que és conduïda per quatre dones.

La processó, després de fer el recorregut habitual pel nucli antic borgenc, acompanyada amb ciris i en to solemne, ha retornat a l’església parroquial on el Sant Crist ha presidit per uns moments l’església, i pel davant del qual hi han desfilat totes i tots els participants per mostrar el seu respecte.

La imatge ha retornat després al seu lloc dins l’església parroquial, entrant a la dreta, i s’ha posat punt final a aquest acte.

Font: Ajuntament de les Borges del Camp

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *