El març, el mes amb més pluja en dos anys


Platja afectada pel temporal.

El març s’ha de qualificar de càlid arreu de Catalunya, especialment al quadrant nord-est i al massís dels Ports. La temperatura anormalment alta es va produir a mitjan mes.

Ha estat el mes més plujós dels últims dos anys al conjunt de Catalunya. No plovia tant des del març de 2022.

Molt plujós a la meitat nord del país

El març ha estat plujós a gran part del país i molt plujós al Prepirineu, l’Alt Empordà, àmplies zones del Pirineu i del prelitoral Central, sud de la Costa Brava i el Maresme. Ha estat normal a l’extrem nord-occidental i sec al sud-occidental. Les pertorbacions han afectat el país a principis i a finals del mes.

Precipitació entre els dies 25 i 31 març

A partir del dia 25 una depressió que va afectar la península Ibèrica va provocar precipitació i neu a cotes altes i un temporal marítim de garbí dur a tota la costa catalana.

Cal destacar pluges superiors als 40 mm al vessant sud del Pirineu i punts del Prepirineu. Es van acumular més de 50 cm de neu nova a cotes altes del Pirineu occidental i fins a 85 cm a Certascan (2.400 m) o 75 cm a Espot (2.519 m).

El temporal marítim va ser molt intens a tot el litoral amb ratxes de vent que van superar el 60 km/h al litoral central i nord.

Font: Gencat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *