Exposició de fotografies de Nasser Haji Malek al Museu


El Museu de Reus obrirà aquest dijous 5 d’abril una exposició de fotografies de Nasser Haji Malek, una mostra que es podrà veure fins al 24 de maig. Es tracta d’una producció del CE FIAP al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus i que es podrà visitar al Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca, al raval de Santa Anna.

L’obertura de l’exposició, que es titula “Beginning of the story”, serà a les 19:00 h. Es tracta d’un conjunt de fotografies, seleccionades per la FIAP, que capturen la complexitat dels sentiments humans a través de 40 obres en blanc i negre.

Nasser Haji Malek és un fotògraf creatiu dels Emirats Àrabs Units.

Ha exposat la seva obra als Emirats Àrabs Units, Bangladesh, Egipte, Itàlia, Oman i Xina. Ha actuat de jurat en nombrosos salons internacionals.

Ha obtingut més 150 premis en salons internacionals d’arreu del món a Itàlia, Austràlia, Bòsnia i Hercegovina, Sèrbia, Emirats Àrabs Units, Grècia, Noruega, Hongria, Egipte, Anglaterra, Índia, Bangladesh, Ucraïna, Escòcia, Eslovàquia, Xina, Rússia, Armènia, Sud Àfrica, Estats Units d’Amèrica, Montenegro, Romania, Nepal, Andorra, Espanya, Finlàndia, França, Bèlgica, Sri Lanka, Nicaragua, Colòmbia i Luxemburg. Cal destacar que entre aquests premis ha guanyat 12 Medalles d’Or de la Federació Internacional d’Art Fotogràfic, FIAP.

És Oficial d’Enllaç de la FIAP als Emirats Àrabs Units.

Té els reconeixements GPU Gran Master, GPU Crown2, GPU VIP2 i GPU Zeus de la Global Photographic Union.

Té el reconeixement Bronze PSA de la Photografic Society of America.

Finalment és Excel·lència FIAP plata, EFIAP/s, i és Mestre FIAP, MFIAP, que és el màxim reconeixement que atorga la FIAP a un autor per la seva obra fotogràfica.

L’inici d’una història, segons el seu autor
L’inici d’una història forma part de la meva vida, nascut el novembre de 1960, soc pare de dos fills.

L’inici d’una història és un projecte fotogràfic que ha durat vuit anys i que es composa de seixanta-cinc obres. El projecte s’inspira en la meva vida personal i en alguns esdeveniments que m’han afectat d’una manera o altra. Cada obra representa una història o esdeveniment individuals però, finalment, les imatges es combinen i formen una història complerta. Com a part de la meva vida, les  imatges d’aquesta història, penso que inclouen el meu caràcter personal amb les seves contradiccions. Formalment això també uneix totes les meves obres tot i que el contingut i significat varia d’una obra a una altra.

L’inici d’una història s’ha basat en principis i criteris sòlids i en un objectiu clar des del començament. Penso que és un projecte potent que pot tenir continuïtat al llarg de la vida. Per aquelles persones que formen part de la meva vida o que m’envolten, aquest projecte formarà part de la seva memòria i penso que també agradarà a aquells que el contemplin més tard.

L’inici d’una història s’ha realitzat en blanc i negre. S’han utilitzat abaies* en blanc i negre que simbolitzen les contradiccions en la meva personalitat i sentiments, una manera de refermar la voluntat de no viure en una zona grisa. Aquest simbolisme és blanc o negre per definir clarament el meu destí. Sempre vull que les meves decisions siguin clares perquè siguin enteses correctament pels altres. Per això també em molesta i em confon quan els altres prenen decisions poc clares o contradictòries.

L’inici d’una història també vol documentar esdeveniments i sentiments reals i dolorosos per tal de reviure’ls. La repetició de certs elements que conformen la majoria de les imatges denota la recurrència d’aquests sentiments en la meva vida.

L’inici d’una història seguirà revestida d’una àuria d’un cert misteri en alguns esdeveniments, amb la desaparició de l’heroi de la història, al qui sempre intento de no  revelar clarament. Després de vuit anys vaig acabar el projecte, la història, però en realitat encara batega dins meu, és, doncs, un final de la història com a projecte en paper, però que jo viuré per sempre.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *