L’Ajuntament de Tortosa obté el segell Infoparticipa de transparència i millora la puntuació assolida els últims anys

El guardó que atorga la UAB és un reconeixement de les bones pràctiques comunicatives basades en els criteris de qualitat i transparència

L’Ajuntament de Tortosa ha obtingut el segell Infoparticipa 2023 que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en reconeixement de les bones pràctiques comunicatives basades en els criteris de qualitat i transparència. Concretament, la web de l’Ajuntament ha assolit una puntuació del 96%, és a dir, que compleix amb 50 dels 52 indicadors avaluats i millora la puntuació assolida els últims anys. «Aquesta millora de la puntuació és una mostra de l’aposta del govern per ser més transparents, posant tota la informació a l’abast de la ciutadania i donant-li eines per potenciar la seua implicació i participació», ha dit l’alcalde, Jordi Jordan.

El Consell Certificador es va reunir el passat 20 de març i va aprovar per unanimitat les propostes de guardons 2023 de l’informe sobre transparència presentat per l’equip Infoparticipa, el grup d’Investigació Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència. L’alcalde de Tortosa recollirà el segell el pròxim 9 d’abril en l’acte de lliurament d’aquests guardons que tindrà lloc a la sala d’actes del Rectorat de la UAB.

«La transparència és un pilar fonamental de la nostra acció de govern i estem molt satisfets pel
reconeixement aconseguit per part de la UAB, que és un reconeixement a la feina tècnica i transversal de l’estructura humana de l’Ajuntament de Tortosa», ha manifestat l’alcalde, que ha avançat que l’objectiu és seguir millorant en transparència, accés a la informació pública i participació ciutadana. «És necessari oferir a la ciutadania una informació actualitzada i entenedora a través de la web municipal», ha dit Jordan.

Pel que fa als 52 indicadors avaluats per l’equip Infoparticipa responen a cinc preguntes bàsiques: qui són els representants polítics; com gestionen els recursos col·lectius; com gestionen els recursos econòmics; quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Font: Ajuntament de Tortosa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *