Taller sobre LGTBI-fòbia a l’Institut Baix Camp amb motiu del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans


Amb motiu del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans (DUDH), alumnes de primer de Batxillerat de l’Institut Baix Camp han assistit aquest matí, a la sala d’actes del centre, al taller «Desgranant l’LGTBI-fòbia: una problemàtica social a resoldre», impartit pel professional de l’Observatori Contra l’Homofòbia de Catalunya, Cristian Carrer, membre del grup de recerca Fractalitats en Investigació Crítica del Departament de Psicologia Social de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’activitat ha estat organitzada conjuntament per l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus, a través de l’àmbit de Solidaritat i Cooperació i el Casal de les Dones; l’Institut de Drets Humans de Catalunya, i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

El taller ha consistit en activitats sobre la diversitat afectiva sexual i de gènere i s’ha explicat com es pot fer front a l’assetjament escolar per motius d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere, un fenomen complex que representa el principal motiu d’insult, burla o rebuig als centres educatius.

Commemoració del 75è aniversari de la DUDH
El taller que s’ha fet avui a l’Institut Baix Camp forma part d’un conjunt d’activitats i actes de reflexió que el departament d’Igualtat i Feminismes ha organitzat arreu de Catalunya sobre la vigència i el valor dels drets humans al segle XXI i la seva connexió amb els problemes i mancances de la societat catalana i europea del segle XXI.

El 10 de desembre de 1948, l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar, en un recull de 30 articles, els drets humans considerats bàsics i irrenunciables per a tots els éssers humans. Des de llavors, tot i que la societat humana s’ha transformat profundament, l’esperit i el contingut de la DUDH segueixen plenament vigents, així com la necessitat de defensar-los.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *