Medi Ambient impulsa el concurs fotogràfic #ReusBiodiversitat2024


La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat celebra el Dia Internacional de la Biodiversitat amb la convocatòria de la tercera edició del concurs de fotografies a la xarxa social Instagram, #ReusBiodiversitat2024, per mostrar la riquesa natural de l’entorn del municipi a través de la mirada de la ciutadania.

Amb l’objectiu de fomentar la participació, la creativitat i incentivar que la ciutadania mostri  i doni a conèixer la riquesa natural de Reus, el  certamen cerca fotografies fetes dins del terme municipal de Reus i que mostrin la diversitat biològica d’espècies de flora i fauna autòctones que podem trobar en diferents zones de la ciutat com són els parcs, jardins, camins, rieres, camps i conreus, etc.

El termini per a participar s’inicia avui mateix, 4 d’abril de 2024 i entraran a concurs les fotografies penjades a la xarxa fins el 4 de maig de 2024. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en el pla de sensibilització ambiental que porta a terme la regidoria d’acord amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible ODS15: Vida d’ecosistemes terrestres. “Amb aquesta activitat volem donar a conèixer la diversitat biològica del nostre entorn urbà perquè la ciutadania en sigui conscient de la necessitat de preservar-la”, ha manifestat el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Daniel Rubio.

Normes de participació
 

– Tenir un compte d’Instagram públic, per tal que les fotografies siguin visibles i accessibles .
– Ser seguidor/a del perfil de @reus_cat.
– Publicar la fotografia en el compte propi d’Instagram. Les fotografies cal que siguin sobre paisatge, flora i fauna i macrofotografia de natura i realitzades al terme municipal de Reus.
– Comentar la publicació el hashtag #ReusBiodiversitat2024 i #Reus2030
– Marcar la ubicació de localització Reus en la publicació.
– Etiquetar un perfil d’un amic o amiga amb a qui vulguis donar a conèixer la biodiversitat de Reus.
– Les fotografies han de ser exclusives de l’autor/a, no han d’haver estat publicades en mitjans impresos o digitals ni premiades amb anterioritat.
– No hi ha límit de fotografies per participant.

– Publicar la fotografia entre el 04/04/2024 i el 04/05/2024 ambdós inclosos, fora d’aquest període no s’admetran les fotografies.

– No podran participar al concurs els membres del Jurat.

Categories i premis
 

1. PAISATGISME

– Guia pràctica per conèixer la natura de Catalunya. Editorial IPCENA. Història Natural de catalunya. Català. 575 pàgines.

2. FLORA I FAUNA

– La Natura al teu jardí. Editorial Brau. 132 pàgines.

– Calendari de la natura al teu jardí. Garden Birds.

3. NATURA EN MACRO

– Inventari il·lustrat dels insectes. 48 pàgines. Aladjidi V. Tchoukriel E.

– Sensibilitat i intel·ligència en el món vegetal. 144 pàgines. Mancuso, Stefano.

A més a més, les 13 fotografies més ben valorades formaran part del calendari 2025 de la regidoria i se’ls farà el lliurament de:

– 1 guia de “Rutes per Reus i el seu entorn”. Aquesta es farà entrega el dia de la Fira del Medi Ambient.

– 10 unitats de calendaris 2025 una vegada s’hagin editat.

Jurat

Un cop finalitzat el termini per a presentar les fotografies, el jurat es reunirà per seleccionar als guanyadors i als suplents. Els guanyadors s’anunciaran a Instagram de @reus_cat.  

Per a l’elecció es valorarà la qualitat, originalitat, creativitat, execució artística i el grau de relació amb la temàtica.

Podeu consultar les bases completes del concurs al document adjunt.

 

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *