Christian Valencia, de la Fundació Formació i Treball, i Noemí Montalván, de la Escola El Llindar-El Repartidor, guanyadors del Premi Social

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, han lliurat aquesta tarda els guardons 

El Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus acull durant dues jornades les proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, demà diumenge amb la segona semifinal (Tarragona i Lleida) per triar els millors estudiants de cuina i sala de Catalunya

Els famosos germans Torres (Cuina Germans Torres de Barcelona), amb tres Estrelles Michelin, apadrinen els premis i han encapçalat un jurat amb altres mestres dels fogons com Pep Moreno (Deliranto Salou), Vicent Guimerà (L’Antic Molí Ulldecona), Ferran Cerro (Reus) o Xavi Benet (Hostal Benet Les Borges Blanques)

Christian David Valencia, de la Fundació Formació i Treball, a la categoria de cuina, i Noemí Scarlet Montalván, a la de sala, són els guanyadors del Premi Social ‘Josep Lluís Rull’ dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa. Durant tot el matí, l’Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus ha acollit les proves de la gran final, amb nou aspirants de tot Catalunya, procedents de dos centres de formació, i vuit joves més a la categoria de sala, arribats d’altres dos escoles.

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, han lliurat els guardons i totes dues han agraït la tasca que fan els Premis Lladonosa per visibilitzar la tasca d’integració que fan els centres formatius a través de l’estímul al talent jove. Salvador Noguera, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Les Borges Blanques, ha destacat l’oportunitat que suposen els premis “com sortida laboral per a gent,  independentment d’on vingui, que no ho ha tingut fàcil a la vida”.

 Aquesta quarta edició dels Premis Lladonosa de 2024 ha tornat a programar un apartat específic dedicat a la inclusió de les persones més desfavorides. El Premi Social és obert a totes les fundacions i col·lectius de Catalunya que treballen a l’àrea de serveis socials. Està coorganitzat i recolzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.

Com a novetat d’enguany, la categoria social pren el nom de l’empresari català Josep Lluís Rull, -el que fou president del Grup Rull i àngel dels Premis Lladonosa-, que malauradament ens va deixar recentment. Josep Rull representa tres generacions dedicades al disseny i construcció de cuines professionals.

Demà al matí, semifinal dels candidats de Tarragona i Lleida

Reus acull aquest cap de setmana als aspirants de les províncies de Tarragona i Lleida als Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més rellevants que se celebren a tot Catalunya a la recerca dels millors alumnes de cuina i sala del país. Un total de nou alumnes de cinc escoles de cuina de Tarragona i Lleida participen demà a la semifinal de Tarragona i Lleida, prevista de 8,30 a 15 hores.

Els famosos germans Torres (Cuina Germans Torres de Barcelona), amb tres Estrelles Michelin, apadrinen els premis i encapçalen un jurat amb altres mestres dels fogons com Pep Moreno (Deliranto Salou), Vicent Guimerà (L’Antic Molí Ulldecona), Ferran Cerro (Reus) o Xavi Benet (Hostal Benet Les Borges Blanques).

Al llarg de les dues jornades, el públic assistent pot fer tastets de diverses elaboracions preparades amb productes de proximitat (demà de 11 a 14 hores) i la recaptació es bescanviarà per productes alimentaris que després es consumiran al rebost i la cuina del Centre Social el Roser de Reus. També està programat un tast de cerveses San Miguel (dissabte 12 hores), un concurs de tiratge de cerveses (dissabte 17 a 18,15 hores) i una exhibició de cocteleria (dissabte 18,30) amb Royal Bliss.

L’elecció dels Premis Lladonosa es realitza a través de tres concursos gastronòmics -amb showcookings en directe-, més una altra prova per al Premi Social, inspirats en el format ‘masterxef’ i obert a totes les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Els Premis Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica.

Final Premi Social ‘Josep Lluís Rull’.

Han participat els següents alumnes:

Alumnes Cuina

-Formació i Treball: Álvaro León, Christian Valencia i Michel Chivara

-Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona: Farid Allabou,  Govinda Almiñana, Luna Moral, Modou Lo, Smail Haddoudi, Youssef Hathout. 

Alumnes Sala

-Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida: Rony Alexander Espinoza

-Escola El Llindar-El Repartidor: Ainhoa Nuñez, Saray Ramia, Laura Alexandra, Noemí Scarlet Montalván, Talytmass Ouchikh, Ismael Amadri, Nicolas del Pino. 

Semifinal Tarragona-Lleida. Demà diumenge de 8:30h a 15h

Demà hi participaran els següents alumnes:

-Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils:  Jenny Adriana Mieres i Joel Obrero

-Escola de Cuina Villa Retiro: Eduard Piñol, Lander Ismael Corrales i Lara Pujadas

-EHVO: Aaron Muñiz.

-Escola Vedruna Gràcia: Izan García i Luciana Baltazar.

-ESCOTUR Lleida: David Ruiz

Barcelona i Girona

El passat 15 de març es va celebrar la primera semifinal dels Premis Lladonosa a la seu de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Barcelona (ESHOB) on van participar un total de 24 alumnes de cuina i sala (12 de Barcelona i 12 de Girona) de vuit escoles de cuina (cinc de Barcelona i tres de Girona) que han estat seleccionats pel jurat.

Marta Oti, de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB) i Marc Marí, de CETT, són els dos classificats per la demarcació de Barcelona per a la gran final que tindrà lloc el 19 de maig  a les Borges Blanques. A la categoria de responsable de sala , els acompanyaran Ton Zambrano, també del CETT , i Diego Gómez, de l’ESHOB. Amb ells, Jhon Erick Guzmán, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona (EHTG), i Queralt Sucarrats, de l’Escola Vedruna Gràcia, tots dos procedents de la província de Girona, també es van classificar per aquest ordre com els primers finalistes de la IV edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, que es van celebrar durant tot el dia d’ahir a la seu de l’ESHOB. Júlia Díaz, de l’EHTG, i Martina Pérez, de l’Escola Joviat són els finalistes de Girona a la categoria de sala.

Format televisiu ‘masterxef’

Les proves dels aspirants (dues semifinals i final) es realitzen en una espectacular instal.lació del Grupo Rull, especialistes en cuines professionals, sota la supervisió del jurat, presidit pel mateix Josep Lladonosa i apadrinat pels germans Torres; els dotze finalistes triats, -tres per cada província-, cuinen en directe per a convertir-se en el millor estudiant de cuina de Catalunya.

Per tant, hi haurà cinc premis:

-PREMI A MILLOR CUINER

-PREMI AL MILLOR RESPONSABLE DE SALA

-PREMI SOCIAL JOSEP LLUÍS RULL (MILLOR CUINER I SALA)

-PREMI COCTELERIA ‘ROYAL BLISS’

Amb els germans Torres (Cocina Hermanos Torres de Barcelona, tres Estrellas Michelín) i Josep Lladonosa, integren el jurat el propi Pep Moreno; Vicent Guimerà, del ‘Antic Molí’ d’Ulldecona (Una Estrella Michelin); Ferran Cerro, del restaurant ‘Ferran Cerro’ (Reus, Guía Michelín i Sol Repsol); Xavier Benet, del restaurant ‘Hostal Benet’ (Les Borges Blanques, Guía Michelin); Susanna Aragón, del restaurant ‘Cèntric Gastro’ (El Prat de Llobregat); Tana Collados, periodista de TV3; i Elena Maestre, membre de la Junta del Col.legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya. 

A la categoría de sala,

Calendari
SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA
Divendres 15 de març, des de les 9 hores a l’escola ESHOB (Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona)

FINAL DEL PREMI SOCIAL
Dissabte 13 d’abril, des de les 9 hores a la Cambra de Comerç de Reus (Espai Llotja, Plaça Prim, 8. 43201, Reus (Tarragona)

SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA

Diumenge 14 d’abril, des de les 9 hores a la Cambra de Comerç de Reus (Espai Llotja, Plaça Prim, 8. 43201, Reus (Tarragona)

FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES

MARIDATGE DE CERVESES SAN MIGUEL
Dilluns 22 d’abril, des de les 10 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial «Les Canals”, parcel.la 9, 25190 LLEIDA) i des de las 13 hores a la fàbrica de Mahou-San Miguel a Lleida (Av. Industria, 25191)

FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS
Diumenge 19 de maig, des de les 9 hores al Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques (Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida).

‘ÀNGELS’ DELS PREMIS: Bra, Grupo Rull, Arròs Bayo, Ajuntament de Reus, San Miguel, Clos Galena, Cafè l’Or, Royal Bliss, Makro, CSTY i ESHOB.

COL·LABORADORS: Construccions París, Diexca Grup, Tv3, Catalunya Ràdio i Les Borges TV

AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

MÉS INFORMACIÓ: www.premislladonosa.com

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *