El govern tripartit passa el rodet amb el vot de qualitat del senyor Jordan per evitar reconèixer la realitat de l’Hospital de Jesús

Meritxell Roigé mostra la seua preocupació pel futur de l’Hospital després que el govern no aclareixi les mesures per garantir la viabilitat i afegeixi ombres sobre el seu model de gestió

El grup municipal de Junts per Tortosa ha lamentat el posicionament que ha tingut el govern tripartit, Movem-PSC i ERC, en el ple extraordinari sol·licitat pel grup majoritari al consistori per parlar sobre l’Hospital de la Santa Creu de Jesús.

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha mostrat la seua preocupació, en diverses ocasions, durant el debat que s’ha allargat més enllà de quatre hores, pel futur de l’Hospital, tant pel que fa a la seua viabilitat com sobre el seu model de gestió.

Roigé ha lamentat que el govern del senyor Jordan i la senyora Lleixà només hagin aprovat un dels deu punts de l’ordre del dia, el que fa referència al manifest ‘Mateixa feina, mateix salari’. De la resta, s’han negat a constatar, com diuen les auditories, que durant els últims 16 anys, s’han tancat en positiu els comptes de Gesat, la societat municipal que gestiona l’Hospital i, fins i tot, els fons propis amb els que es va tancar des del 2007 fins al 2022. “És surrealista, ens reconeixen que són estes xifres, que les auditories són favorables, però ho voten en contra?”, ha manifestat Roigé.

Així mateix, el senyor Jordan també ha votat en contra, passant el rodet i fent servir en nou dels deu punts el seu vot de qualitat per rebutjar els acords, de constatar que Gesat tanca el 2023 en pèrdues d’1,6 MEUR. “Fins i tot voten en contra d’una cosa que vostès mateixos han portat a aprovació del consell d’administració”, ha reiterat Roigé.

La portaveu de Junts per Tortosa ha lamentat que el senyor Jordan hagi rebutjat que el ple de l’Ajuntament de Tortosa és el lloc per parlar de les mesures que s’han de prendre per revertir la situació a l’Hospital de Jesús; i s’ha mostrat “molt preocupada” pel futur d’una institució sociosanitària de referència. “No han volgut aprovar un punt on demanem que la Generalitat millori el finançament de l’Hospital de la Santa Creu, el mateix acord que sí que vam prendre per unanimitat al juny del 2022. Això només pot passar perquè el senyor Jordan no deu voler molestar al partit, ERC, que l’ha fet alcalde, perquè sinó és impossible entendre res”, ha afegit.

També s’ha rebutjat, amb el vot de qualitat del senyor Jordan, el punt que demanava una aportació extraordinària del departament de Salut per compensar les pèrdues del 2023, així com els dos punts que tractaven la cessió gratuïta d’una finca del Porcar de Gesat a l’Ajuntament, i que no està reflectida als comptes com a pèrdua patrimonial com els auditors asseguraven que s’havia de fer.

En l’apartat de precs i preguntes, ni el senyor Jordan ni la senyora Rupérez han volgut explicar com pensen millorar el PMP que ara es situa a 88 dies, mentre que la normativa fixa en 30 el límit; tampoc han concretat què en pensen de la proposta llançada per la CUP de canviar la gestió de l’Hospital de la Santa Creu i de la Clínica Terres de l’Ebre per traspassar-la a la Generalitat; ni tampoc quines condicions posarà el Govern en el pla de viabilitat anunciat pel conseller de Salut la setmana passada a Tortosa.

Roigé ha deixat clar que l’objectiu d’este ple monogràfic sol·licitat pel grup municipal de Junts per Tortosa era que es debatés sobre la “situació real” de l’Hospital de Jesús, amb dades, amb tota la documentació a l’abast, i sense límit de temps. “Vostès van començar a posar enmig de la batalla política l’Hospital de Jesús amb una moció on atribuïen les pèrdues a una mala gestió de l’anterior equip de govern, i nosaltres hem volgut parlar-ne amb un ple monogràfic amb rigor perquè aquesta mala gestió que diuen queda rebatuda per les dades reals i per les auditories, i perquè ens preocupa l’Hospital i perquè volem que l’Hospital es continuï governant des de Tortosa”, ha afegit Roigé, que s’ha mostrat molt preocupada perquè no ha quedat clar quin model de gestió futura defensa el govern actual.

Junts per Tortosa ha demostrat en xifres, amb comptes auditats, que durant els últims 16 anys s’ha tancat en positiu, que a partir del 2020 quan hi ha una retallada de l’aportació de la Generalitat es negocia amb tres consellers de colors diferents una major dotació de recursos, i que enguany el senyor Jordan i la senyora Lleixà no han fet esta feina. “No han estat capaços d’aconseguir més recursos per fer viable l’Hospital, sense retallades. Parlen de compromís per part del personal i d’ajustos, unes retallades que no admetrem, com tampoc hem admès a l’Ajuntament on la única cosa que han fet és pujar impostos i fer oposició de l’oposició”, ha afirmat Roigé, que ha insistit en què cal treballar per una millorar en el model de finançament de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús que permeti garantir la viabilitat i el futur d’un centre sociosanitari de qualitat i de referència al territori.

La portaveu de Junts per Tortosa ha aprofitat per agrair la feina feta pel comitè d’empresa i per tots els treballadors i treballadores durant els anys que va tenir la màxima responsabilitat de l’Hospital de Jesús, però també la que estan duent a terme actualment, conscient de la preocupació que el tancament dels comptes del 2023 ha generat.

Absència de la CUP

Roigé també ha volgut valorar l’absència del regidor de la CUP anunciada ahir a través dels mitjans de comunicació. La portaveu creu que la seua decisió és una falta de respecte al ple, que és l’espai de debat entre els diferents grups que formen el consistori, representants de la ciutadania. “Segurament s’amaguen, per no debatre en nosaltres, perquè no els contestem, però també perquè saben que tenim raó però és evident que de cap de les maneres ens la volen donar, perquè si haguessin vingut haurien de votar punts a favor de les propostes que fem, i això de retruc els posaria en contradicció amb el suport incondicional al govern municipal, el xec en blanc”, ha manifestat.

Per últim, la portaveu de Junts per Tortosa ha recordat al regidor de la CUP que l’Hospital de la Santa Creu de Jesús i la Clínica Terres de l’Ebre ja són públics al 100%, propietat al 100% de l’Ajuntament i que, per tant, no existeix cap model de gestió privada. “Estaria bé no intentar confondre ni mentir en este aspecte”, ha conclòs.

Font: Junts per Tortosa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *