L’irrupció d’Aliança Catalana podria ser clau al Parlament

Gràfic de l’enquesta del Diari Ara

El partit de Sílvia Orriols obtindria segons l’enquesta del Diari Ara entre 2 i 6 escons al Parlament de Catalunya situant-se al bell mig entre el bloc independentista i el bloc constitucionalista.

Segons l’enquesta Junts obtindria entre 31 i 34 escons, Esquerra entre 23 i 28 escons, la CUP entre 6 i 8 escons, Aliança Catalana entre 2 i 6 escons, el Comuns entre 6 i 8 escons, Vox entre 10 i 12 escons, PP entre 11 i 14 escons, i el PSC entre 34 i 39 escons. Amb aquesta distribució d’escons entre el bloc independentista i el bloc constitucionalista, l’irrupció d’Aliança Catalana podria ser decisiva en la configuració del nou Govern provocant un canvi radical en el panorama politic català.

Segons l’última enquesta del Diari Ara, l’escenari polític a Catalunya podria patir un gir inesperat. La formació Aliança Catalana, liderada per Sílvia Orriols, apareix com un actor determinant en la configuració del nou Govern de la Generalitat.

Els sondejos apunten que Aliança Catalana podria obtenir entre 2 i 6 escons al Parlament, situant-se en una posició equidistant entre el bloc independentista i el constitucionalista. Aquesta posició pivotant els atorgaria un paper fonamental a l’hora de conformar el nou Govern.

D’acord amb les dades de l’enquesta, Junts per Catalunya liderada per Carles Puigdemont obtindria entre 31 i 34 escons, convertint-se en la força més votada. Esquerra Republicana, encapçalada per Pere Aragonès, se situaria en segona posició amb entre 23 i 28 escons. La CUP mantindria la seva presència amb entre 6 i 8 representants.

Pel que fa al bloc constitucionalista, el PSC de Salvador Illa lideraria aquesta branca amb entre 34 i 39 escons. El PP de Alejandro Fernández els seguiria amb entre 11 i 14 escons, mentre que Vox, sota el lideratge d’Ignacio Garriga, obtindria entre 10 i 12 representants. Els Comuns de Jéssica Albiach se situarien en la forquilla de 6 a 8 escons.

Aquest repartiment d’escons deixaria un escenari força fragmentat, on cap bloc tindria majoria absoluta per governar en solitari. En aquest context, Aliança Catalana jugaria un rol transcendental en la configuració del nou executiu català, sempre que els partits del bloc independentista mantinguin els seus valor i promeses després de les eleccions.

Font: Diari Ara, Esclafit

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *