La Regidoria de Relacions Ciutadanes engega un projecte d’intercanvi intergeneracional


La Regidoria de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Reus, en el marc del Pla d’Envelliment Actiu i Saludable de Reus, va iniciar ahir una nova edició del projecte de contacte intergeneracional “Coses de Reus”. Es tracta d’un seguit de trobades entre un centenar d’alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Salvador Vilaseca i uns 27 voluntaris del Pla d’envelliment actiu, majors de 60 anys. Aquests alumnes formen part d’una matèria de serveis comunitaris anomenada «Encaix» que s’emmarca dins del projecte de recerca de 4t d’ESO amb l’objectiu d’afavorir en l’alumnat una actitud crítica i compromesa davant la societat i també el de formar persones que arribin a ser més felices a través de les relacions humanes.

L’activitat està dinamitzada per tècnics del Museu de Reus i consta de cinc sessions d’unes dues hores de durada, des del 29 d’abril fins el 10 de maig, en que cada classe i els seus professors es reuneixen amb sis persones majors de 60. L’espai de treball és  l’exposició «Les coses de Reus. Un viatge de la vila a la ciutat», ubicada a la sala central del Museu de Reus (espai de la plaça Llibertat), on hi conversen al voltant d’un objecte quotidià. Aquest objecte és presentat en tres versions diferents, cada una d’elles es correspon a un període temporal concret per tal d’incentivar la conversa i l’intercanvi de punts de vista entre les dues generacions i dona peu a compartir experiències viscudes des de diverses perspectives temporals.

Aquesta activitat permet l’acostament de les dues generacions, més enllà del vincle familiar, i fomenta l’escolta, el respecte, la curiositat i la conversa entre generacions. Permet conèixer de primera mà les històries de vida més properes i entendre la vida quotidiana del passat i l’actualitat.

Aquesta acció està promocionada des del Pla d’Envelliment Actiu i Saludable local com a «Projectes socials intergeneracionals amb adolescents i persones grans» i respon al repte d’incrementar els espais i oportunitats per fomentar el contacte intergeneracional.

 

 

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *