Reus participa a la trobada de la Red Estatal de Ciutades Educadoras


Els passats dies 25 i 26 d’abril va tenir lloc a Rivas Vacia-Madrid la segona reunió de la xarxa temàtica «Niños, niñas y adolescentes: transformando su ciudad». Aquesta xarxa, emmarcada dins la RECE (Red Estatal de Ciudades Educadoras), té per objectiu aconseguir que les ciutats siguin més inclusives, sostenibles, segures i resilients des de la perspectiva de la infància i adolescència. Al mateix temps, es volen generar processos de reflexió als centres educatius, per tal de donar a conèixer l’Àgenda Urbana a la població infantil i juvenil i generar una agenda urbana realment participada amb la infància i adolescència.

En aquesta trobada de la RECE, es van  posar en comú els projectes que es duen a terme en matèria de participació infantil i juvenil a les diferents ciutats que hi participen, posant de manifest la implicació de la ciutat de Reus pel que fa a la transformació urbana.

Des des la ciutat de Reus, s’estan duent a termes processos de transformació urbana en els entorns escolars d’algunes escoles de primària, modificant els patis escolars per fer-los zones enjardinades que, amb un objectiu educatiu i mediambiental, s’obrin a la ciutadania convertir-los en refugis climàtics. Al mateix temps, la ciutat també està augmentant els carrils bici, les zones de baixes emissions de CO2, etc.

El projecte d’Infants Ciutadans de Reus participa en aquesta transformació de la ciutat, reflexionant i aportant idees entorn a la mobilitat segura i respectuosa, d’acord amb l’Agenda Urbana 2030.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *