El Consell de la Infància proposa implantar la recollida porta a porta per millorar la taxa de reciclatge a Tortosa

Els membres d’aquest òrgan de participació ciutadana proposen diferents alternatives en resposta a l’encàrrec que van rebre per part de l’alcalde

El Consell Municipal de la Infància de Tortosa ha traslladat a l’alcalde, Jordi Jordan, diferents alternatives per millorar la taxa de reciclatge a la ciutat. Concretament, els xiquets i xiquetes que formen el Consell proposen implantar el sistema de recollida porta a porta de les escombraries; impulsar campanyes de sensibilització entre les famílies i les escoles i instal·lar papereres a la via pública amb separació pels diferents tipus de fraccions. Unes propostes que són la resposta a l’encàrrec que els va traslladar l’alcalde, Jordi Jordan, el passat mes d’octubre en la sessió de constitució del Consell de la Infància.

Durant tot el curs el Consell Municipal de la Infància s’ha informat i ha plantejat alternatives per millorar el reciclatge, amb l’objectiu de contribuir a fer una Tortosa més respectuosa amb el medi ambient, a la vegada que s’abarateixen els costos econòmics de gestió de les escombraries. Cadascuna de les escoles i de les entitats que treballen amb infants van fer dues propostes que el Consell de la Infància va sotmetre a votació i van sorgir les tres propostes que finalment s’han traslladat a l’Ajuntament. De fet, la recollida porta a porta ja és una de les actuacions que l’Ajuntament ha previst implantar enguany a Campredó com una prova pilot.

L’alumnat que forma part del Consell Municipal de la Infància representa catorze escoles de la ciutat, tant del municipi com dels pobles, i tres entitats que treballen en infants: Blanquerna, Atzavara i Creu Roja. Els membres del plenari són de cinquè i sisè de primària, de tal manera que el pròxim curs es renovaran la meitat dels representants.

Font: Ajuntament de Tortosa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *