L’alcalde de Tortosa avança que el grup Lucta ampliarà la inversió al Catalunya Sud a 30 milions d’euros

Jordan fa aquest anunci durant l’acte inaugural de la fira Expoebre, que ha anat a càrrec del rector de la UNED, Ricardo Mairal, amb motiu del 50è aniversari

La 78a edició de la fira multisectorial Expoebre és oberta al pavelló firal de Tortosa fins al pròxim diumenge. Cinc dies en què Tortosa es converteix en la capital sostenible del sud de Catalunya, ja que la fira està dedicada enguany als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. Ahir a la tarda va tenir lloc l’acte d’inauguració, que va anar a càrrec del rector de la UNED, Ricardo Mairal, amb motiu del 50è aniversari de l’obertura del centre a la ciutat.

Mairal va destacar el paper del món universitari en la societat i la vinculació de la ciència i la innovació en el progrés. Per la seua banda, l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, va avançar durant l’acte inaugural que el grup Lucta, dedicat a la fabricació d’aromes i fragàncies, invertirà 30 milions d’euros, 5 més dels previstos inicialment, per posar en marxa una planta d’innovació tecnològica al polígon Catalunya Sud. «La previsió de l’empresa és iniciar les obres entre final d’any i principi del vinent», va dir Jordan, que va recordar que durant el procés de construcció de les instal·lacions es generaran uns 80 llocs de treball, mentre que una vegada posada en marxa suposarà la creació de 25 llocs de treball directes.

Expoebre 2024 disposa de diferents espais temàtics: Ebretech, amb les últimes novetats en tecnologia, innovació i robòtica; Ebreambient, amb el medi ambient i la sostenibilitat com a protagonistes; el sector de l’automoció; el sector social, amb entitats i associacions i l’espai Taste & Fashion amb l’oferta gastronòmica i lúdica. «Durant cinc dies Expoebre es converteix en l’epicentre econòmic del territori, reunint expositors de sectors diferents, que mostren les últimes novetats en productes i serveis.

Enguany, la fira durarà un dia més i inclou el IV Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre que tindrà lloc avui dijous i que també està dedicat als ODS. Els temes que es tractaran són: ciberseguretat i empremta digital, amb Jordi Gonzàlez, CEO de Sky Devoleper Programmer; economia verda i infraestructures sostenibles, amb Natàlia Olson-Urtecho, ambaixadora global per a Espanya i Portugal del Fòrum de Silicon Valleye; responsabilitat social a l’empresa, amb Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat; economia social amb Emili Duró, empresari, professor i consultor empresarial. També s’organitzaran taules rodones, una de les quals vinculada a la responsabilitat social de les empreses i, en aquest sentit, participaran empreses del territori que disposen del diploma que les acredita per la seua implicació en els programes, projectes i accions vinculades al procés comunitari de Tortosa.

Font: Ajuntament de Tortosa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *