080 Barcelona Fashion i festival Rec.0 segueixen units per promoure el talent creatiu del país


 

  • És la 5a edició en què 080 Barcelona Fashion i el Rec.0 col·laboren, i que premien els millors talents creatius en el marc de la sostenibilitat
  • Les marques guanyadores tindran un punt de comercialització i promoció a l’espai de moda sostenible del 080 Barcelona Fashion al REC.0, que tindrà lloc a Igualada del 8 a l’11 de maig

 

Del 8 a l’11 de maig, 080 Barcelona Fashion serà present al festival Rec.0, al barri del Rec d’Igualada. Les dues entitats segueixen unint esforços per promoure el talent creatiu del país organitzant un concurs de dissenyadores i dissenyadors de moda sostenible on les quatre propostes premiades obtenen un punt de comercialització a l’espai 080 Barcelona Fashion dins del Rec.0.

L’espai 080 Barcelona Fashion es troba al Rec Imperdible, l’espai de moda sostenible del Rec.0, ubicat a la primera planta del Museu de la Pell. Aquí s’hi troben les diferents propostes creatives de les marques de moda guanyadores del concurs: Calamoon, NiaLafoz, Kris Mïkita i Denise.

Aquest certamen és una col·laboració entre 080 Barcelona Fashion -la plataforma de moda que organitza el Departament d’Empresa i Treball, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda- i el festival Rec.0 amb l’objectiu de donar suport i visibilitat al talent emergent, on durant les diferents edicions n’han sortit vint marques premiades i s’hi han presentat centenars de propostes. Moltes de les marques que han guanyat les darreres edicions del concurs segueixen al Rec.0 venent els seus productes.

Calamoon és la marca de la dissenyadora Elisabet Garcia Alba,  que segueix la filosofia Body Neutrality en oferir vestits de bany en talla única, adaptant-se a totes les formes corporals des de XXS fins a XXXL. El teixit reciclat, elàstic i frunzit, evoca la moda dels vuitanta amb un nou enfocament inclusiu i colorit. Confeccionats a Segur de Calafell, personalitzen peces segons necessitats per evitar excessos d’estoc i practiquen l’upcycling per crear noves peces.

Nascuda el 2023 a Mataró, NiaLafoz, és la marca de moda inclusiva dissenyada per a Emma Lafoz Pérez. Les seves peces estan dissenyades per integrar persones amb discapacitat física al sistema de la moda. Per a fer-ho, els seus dissenys compten amb una estructura que facilita el procés de vestir-se i desvestir-se, incloent-hi alternatives innovadores com a botons impresos en 3D.

Kris Mïkita, és la marca fundada per Cristina Cañellas Estrada, especialitzada en el disseny de bosses de mà i accessoris fets de pell seguint un estil modern d’inspiració arquitectònica i minimalista. Destaca per crear dissenys exclusius de luxe, utilitzant la pell com a matèria primera, prioritzant la sostenibilitat i la qualitat.

Denise és el projecte de moda de la dissenyadora Denise Graus Cubeles, que desafia les convencions, oferint peces de roba inspirades en l’expressió de valors i els compromisos personals. Trencant barreres de gènere i edat, les seves col·leccions càpsula de producció limitada promouen el «made-to-order» en línia, reduint el malbaratament. Cada peça, elaborada artesanalment en tallers locals, utilitza l’upcycling per transformar teixits oblidats en peces úniques i sostenibles.

L’espai Rec Imperdible comptarà amb xerrades i tallers vinculades amb la moda i la sostenibilitat. Durant els dies del Rec.0 hi trobarem la taula rodona: “El negoci de la segona mà, una moda o el futur?”, el dijous 9 de maig a les 19h, amb la participació d’agents i empreses implicades amb el món de la segona mà amb Joan Carles Montes Patiño, del departament de comunicació d’Humana, la dissenyadora de moda especialista en branding, sostenibilitat i escriptora, Paola Cirelli, Carmina Pairet Viñas, responsable de màrqueting de l’Arca Barcelona i moderada per la periodista especialitzada en moda Maria Almenar Molina. Divendres 10 de maig a les 19 h, tindrà lloc la xerrada “Decàleg de la moda sostenible de So Good” de la periodista i divulgadora especialitzada en tendències de moda sostenible Sònia Flotats Álvarez.

 

Rec.0 | Experimental Stores és un festival de pop-up stores de moda. Combina les vendes d’estocs d’un centenar de marques de moda amb la gastronomia, activitats culturals i música en directe en un escenari industrial únic: el barri del Rec d’Igualada.

 

Dates: 8, 9, 10 i 11 de maig de 2024

Horari: 10h a 21h

Lloc: Barri del Rec / Igualada

Font: Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *