El Departament de Cultura celebra la Trobada de responsables de programació en el marc de la 35a Fira de Titelles de Lleida


  1. La cita té lloc semestralment en fires professionals d’arts escèniques o musicals arreu del territori amb la voluntat de ser un espai d’intercanvi per a programadors i programadores d’equipaments municipals
  2. A l’actual, hi han particpat també representants del Mercat de Música Viva de Vic, la Fira Mediterrània de Manresa, la Fira de música emergent i familiar de Vila-Seca (FiM) i la Jornada professional per Orquestres de Cambra

Fira{«name»:»2024/05/02/13/16/87474706-ce74-450b-ab61-b9c1c4580d7f.jpg»,»author»:»CuLtura «,»type»:»0″,»location»:»0″,»weight»:193274}

El Departament de Cultura i les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona organitzen semestralment una trobada de responsables de programació municipal on s’ofereix informació d’interès per als equipaments i es presenten els espectacles i concerts recomanats pels grups de treball d’arts escèniques, música i espectacles familiars de la Comissió Assessora de Programa.cat.

Programa.cat és una eina de suport del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM), que permet que el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i les quatre diputacions catalanes subvencionin les programacions estables professionals d’arts escèniques i música municipals, finançant una part de la seva contractació i reforçant conjuntament les polítiques de difusió artística i de promoció cultural arreu del país.

La trobada s’ha celebrat avui en el marc la 35a edició de la Fira de Titelles de Lleida, reconeguda com un dels esdeveniments amb més rellevància d’Europa d’aquesta disciplina teatral.

La Fira arrenca avui i, fins diumenge, congregarà companyies nacionals i internacionals, professionals dels titelles, propostes tradicionals i avantguardistes i espectacles en diferents punts de la ciutat, així com jornades professionals i activitats al voltant de la Fira. Podeu consultar la programacióaquí.

Un dels objectius de celebrar la Trobada en diferents punts del territori és descentralitzar i donar visibilitat a les fires i mercats d’arts en viu d’arreu de Catalunya.

En aquesta ocasió, la trobada també ha comptat amb informació d’interès de les fires d’arts escèniques i música com són el Mercat de Música Viva de Vic, la Fira Mediterrània de Manresa, la Fira de música emergent i familiar de Vila-seca (FiM) i la Jornada Professional per a Orquestres de Cambra.

Aquestes trobades propicien la posada en comú de tots els sectors professionals de les arts escèniques i teixeixen vincles entre els programadors d’arreu del país. El Departament de Cultura impulsa l’assistència dels responsables de programació municipal d’arts escèniques i música a les fires, festival i mercats especialitzats dels àmbits esmentats, a través d’una línia d’ajuts que subvenciona les despeses d’allotjament, manutenció i desplaçament a la fira, festival o mercat i les despeses d’allotjament, manutenció i desplaçament.

Font: Gencat Sala de Premsa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *