El proper diumenge els gegants Galceran i la Donzella celebren 25 anys 02 Mai 2024


Els Gegants de Vila-seca, Galceran de Pinós i la Donzella del Rescat, compleixen 25 anys. La celebració d’aquest aniversari tindrà lloc el proper diumenge 5 de maig a partir de les 9 del matí a Vila-seca, amb una trobada de gegants medievals.

 

La Colla de Gegants i Grallers de Vila-seca iniciarà els actes amb unes matinades de grallers, tot seguit hi haurà la plantada dels Gegants al carrer de Sant Antoni i a les 11.30 h, tindrà lloc l’acte commemoratiu d’aquest 25è aniversari. A les 12 del migdia els gegants lluiran pels carrers de Vila-seca tot fent una cercavila que s’iniciarà al mateix carrer de Sant Antoni, continuarà pels carrers dels Ferrers, de Sant Pere, la plaça d’Estudi, els carrers de la Verge de la Pineda, dels Ferrers, de Sant Antoni, de la Font, fins arribar a la plaça de l’Església, on es faran les ballades finals i també es lliuraran records a les colles de gegants participants.

 

Galceran de Pinós i la Donzella del Rescat, ambdós batejats l’1 de maig de 1999, van ser dissenyats i construïts per l’artista reusenc Ramon Ferran. La seva estructura és de fusta i les seves mans i cara estan confeccionades amb fibra de vidre. Tenen una alçada de 4 metres i pesen aproximadament uns 70 quilos cadascun. Rosa Clavé, modista vila-secana, va ser l’encarregada de fer els seus vestits i ornamentació. Galceran de Pinós i la Donzella del Rescat representen el personatge central i una de les 100 donzelles, respectivament, de la Llegenda del Rescat de les Cent Donzelles, la qual va agermanar les viles de Bagà i Vila-seca.

Bateig dels gegants l’any 1999

+Image

Font: Ajuntament de Vila-seca

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *