Educació i 3Cat engeguen SuperCampus, la plataforma educativa en català

 • Es posa en marxa amb més de 450 continguts educatius disponibles en àrees com matemàtiques, història de Catalunya, art i canvi climàtic

 • 40 docents en actiu del Departament d’Educació participen de la guionització, supervisió i categorització dels continguts educatius

 • En una segona fase, a partir del setembre, s’ampliarà a àmbits com química, llengua i literatura, geografia o música

 • L’objectiu és que la plataforma sigui referent a Catalunya per a docents, famílies i alumnes, amb continguts de qualitat i en català, davant la manca generalitzada d’oferta de continguts educatius en llengua catalana

El Departament d’Educació i 3Cat engeguen SuperCampus, la plataforma educativa que oferirà un espai de continguts educatius en català lligats al currículum escolar. La plataforma proporcionarà als docents una plataforma fàcil d’utilitzar, universal, segura i gratuïta on cercar vídeos que serveixin de detonant per a situacions d’aprenentatge a l’aula. I ha de ser una eina de referència per a famílies i alumnes de suport a l’estudi a casa.

D’aquesta manera, SuperCampus ha de ser referent a Catalunya per a docents, famílies i alumnes, amb continguts de qualitat en català, davant la manca generalitzada d’oferta de continguts educatius en llengua catalana. Cal tenir en compte que el 71% de l’alumnat consulta continguts audiovisuals per aprendre, i que els que són en català són insuficients o estan mal posicionats als cercadors d’Internet i YouTube. La plataforma disposarà de continguts en català i també en aranès.

La plataforma s’ha presentat avui públicament i ja té els seus primers continguts disponibles per a docents, famílies i alumnes a SuperCampus.cat.

Més de 450 continguts ja disponibles

La plataforma es posa en marxa amb 450 continguts disponibles, dels quals 70 són vídeos de nova producció -que han comptat amb l’assessorament pedagògic de 10 docents en actiu del Departament d’Educació- 125 són capítols de podcast de nova producció, i més de 250 són vídeos de continguts preexistents, que han estat revisats i categoritzats per un grup de 30 docents del Departament. Els vídeos tenen una durada d’entre 3 i 5 minuts, en la línia de les produccions de les grans plataformes educatives d’altres països.

En aquesta primera fase s’han creat continguts nous en les àrees de matemàtiques, història, art i canvi climàtic. En són exemple els següents vídeos:

 1. Grans artistes universals:
 2. Dalí i el món dels somnis.
 3. Ramon Casas, denúncia social a través de la pintura.
 4. La música al cinema.

 1. Canvi climàtic:
 2. El cicle de l’aigua.
 3. Extinció d’espècies.
 4. Vull saber què provoca la meva petjada ecològica.

 1. Les matemàtiques del dia a dia:
 2. El nombre pi.
 3. Com afecta la distància i el punt de vista dels objectes?
 4. El naixement del metre com a mesura universal.

 1. -Història:
 2. Tarragona, capital de l’imperi romà?
 3. Les dones a la rereguarda de les guerres.
 4. La Revolució Industrial a Catalunya.

A partir del proper setembre, coincidint amb l’inici del nou curs escolar, es posaran a disposició nous continguts en els àmbits de la llengua i literatura catalanes, literatura universal, música (compositors i fonaments teòrics), matemàtiques per a primària i per a secundària, geografia bàsica, química, i biologia.

La producció dels nou vídeos s’ha dut a terme a partir d’una consulta a la Junta de Direccions de centres educatius de Catalunya, que ha prioritzat els àmbits curriculars, i gràcies una crida de projectes engegada per 3Cat, on han participat productores i editorials educatives.

A banda dels nous continguts, la plataforma n’ofereix d’altres ja existents de l’entorn SX3 i 3Cat. Tots els continguts, tant els nous com els revisats i validats per docents, estan organitzats per àmbits temàtics i per etapa educativa, i són d’accés gratuït en format web, i smartTV. Així mateix, també estan disponibles a YouTube.

D’aquesta manera, els centres educatius poden ja disposar de material d’aprenentatge vinculat al currículum educatiu i amb la validació i segell del Departament d’Educació, en la primera oferta a l’Estat d’aquestes característiques.

Podeu descarregar el vídeo de llançament de SuperCampus en el següent enllaç:

https://wetransfer.com/downloads/788876f3bd474fa0f30cfc25dd1e529920240430101508/f4158d86f22471597886c9ef7d6ca70220240430101508/53d542?trk=TRN_TDL_01&utm_campaign=TRN_TDL_01&utm_medium=email&utm_source=sendgrid

Font: Gencat Sala de Premsa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *