El Consorci per a la Normalització Lingüística i la Biblioteca de Catalunya firmen un conveni per fomentar la llengua i la cultura catalanes


  1. L’acord inclou descomptes a visites i exposicions de la Biblioteca de Catalunya i sessions sobre persones cabdals de la cultura catalana

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i la Biblioteca de Catalunya han firmat un conveni de col·laboració destinat al foment cultural i al coneixement de la llengua catalana. L’acord, que té una vigència de dos anys, s’adreça a l’alumnat del CPNL i als treballadors.

Entre les propostes per fomentar la llengua i la cultura hi ha les visites guiades a la Biblioteca de Catalunya, a l’Arxiu Joan Maragall i també descomptes per a les exposicions que hi tinguin lloc. L’acord contempla que puguin gaudir dels avantatges tant membres del CPNL a títol individual com en grups de fins a 25 persones. També recull la possibilitat de fer visites guiades amb el comissari de les exposicions que programi la Biblioteca.

Un altre aspecte inclòs en el conveni és que el CPNL pugui rebre sessions de docència a mida per a grups sobre escriptors i noms propis de la cultura catalana. La Biblioteca de Catalunya també es compromet a continuar potenciant que el català sigui la llengua habitual en les comunicacions orals i escrites de la institució i en les activitats que s’hi organitzen, que s’adrecen a tota la població, incloses persones immigrades a Catalunya. A més, la Biblioteca de Catalunya continuarà sent un establiment col·laborador del CPNL.

Pel que fa al CPNL, es compromet a donar a conèixer el contingut de l’acord entre l’alumnat, el personal i la societat en general a través dels canals de comunicació de què disposa. A més, també difondrà trimestralment la programació i activitats de la Biblioteca de Catalunya, així com les condicions per gaudir dels descomptes, ja que els avantatges del conveni són pel CPNL un recurs per afavorir l’aprenentatge de la llengua i la promoció de les activitats culturals en català.

Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL és un ens del sector públic que vetlla per estendre el coneixement de la llengua catalana en l’àmbit de l’ensenyament no reglat, fomentar l’ús del català en tots els àmbits de la societat al territori i contribuir a la divulgació de la llengua catalana, en col·laboració amb altres organismes i entitats.

Creat el 1989, actualment està format per 137 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i 146 punts de servei arreu de Catalunya. El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Secretaria de Política Lingüística.

Font: Gencat Sala de Premsa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *