Els Mossos d’Esquadra detenen un home al Baix Penedès que havia fugit d’una comissaria de França on estava detingut


· La coordinació a través dels enllaços policials de cooperació transfronterera ha agilitzat el traspàs de dades que ha permès la detenció

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Ponent, conjuntament amb efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana del Vendrell, han detingut avui un home, de 24 anys, per una Ordre Europea de Detenció.

La passada matinada un home que es trobava detingut en una comissaria de la ciutat de Pau (França), va aconseguir fugir amb l’ajuda de terceres persones.

La Gendarmerie va muntar un dispositiu de recerca i simultàniament va emetre una Ordre Europea de Detenció davant la possibilitat que creués la frontera. Fent ús dels enllaços policials de cooperació transfronterera, la Gendarmerie va facilitar les dades de l’escapolit i del vehicle amb el qual hauria fugit.

En rebre l’alerta, els Mossos d’Esquadra van fer difusió de l’avís, amb especial atenció a les dotacions que patrullen per les carreteres i autopistes que connecten amb el sud de França.

La ràpida coordinació internacional ha permès, poques hores després de l’avís, detectar el vehicle circulant per l’autopista AP-7, al Baix Penedès. Finalment, diverses dotacions del Vendrell han aconseguit aturar-lo aquest matí a l’àrea de servei del Penedès i detenir la persona escapolida.

El detingut es troba a la comissaria del Vendrell mentre s’efectuen les gestions per a la seva extradició a França.

Oficina de Comunicació

Lleida, 3 de maig de 2024

Font: Gencat Sala de Premsa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *