L’Índex de Comerç al Detall Registra un Augment Moderat al Març

Segons les dades publicades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), l’índex general de comerç al detall sense estacions de servei, a preus corrents, va experimentar un increment del 2,7% interanual a Catalunya al mes de març del 2024. Aquesta xifra reflecteix un creixement moderat en el sector del comerç minorista, tot i que cal analitzar-la amb més profunditat per comprendre les tendències subjacents.

Pel que fa a les diferents categories de productes, el sector de l’alimentació va registrar un augment del 2,1% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. D’altra banda, la resta de productes no alimentaris va mostrar un creixement encara més pronunciat, amb un increment del 3,3%.

Quan s’analitzen les dades a preus constants, és a dir, eliminant l’efecte de la inflació, la imatge canvia lleugerament. En aquest escenari, l’índex de comerç al detall sense estacions de servei va experimentar una lleugera davallada del 0,1% interanual. Aquesta divergència entre els resultats a preus corrents i constants suggereix que una part de l’augment observat en termes monetaris podria atribuir-se a l’impacte dels preus més elevats.

D’altra banda, si s’inclouen les estacions de servei en el càlcul de l’índex general de comerç al detall a preus corrents, l’increment interanual és lleugerament inferior, situant-se en el 2,5%. Aquesta dada indica que el sector del comerç de combustibles podria haver experimentat un creixement més modest en comparació amb altres segments del mercat minorista.

En conjunt, les dades de l’Idescat reflecteixen una moderada recuperació del consum al sector del comerç al detall a Catalunya durant el mes de març. No obstant això, cal tenir en compte factors com la inflació i les variacions en els diferents tipus de productes per obtenir una visió més completa de l’evolució del mercat minorista.

Font: Idescat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *