MAIG MUSICAL, REIVINDICATIU I FEMENÍ A LA CAPSA

La programació del mes de maig de la Capsa es caracteritza pel protagonisme femení i la reivindicació. En primer lloc tindrem les navarreses MELENAS, una de les bandes amb més projecció internacional de l’Estat, dins el programa GIRANDO POR SALAS #GPS14. A més, una nova edició de la TAVERNA REPUBLICANA -ja la sisena, com sempre dins el programa de Memòria Democràtica de l’ajuntament-, amb membres de l’associació interpretant un repertori de cançons lligades a conceptes com la pau, la democràcia i, aquest any especialment, la lluita de les dones. Per finalitzar, una nova edició de l’activitat formativa de col·loqui i coneixement com és el Capsa i Músic Club amb el disc RADIO-AKTIVITÄt dels mítics KRAFTWERK.

CAPSA i GIRANDO POR SALAS #GPS14
MELENAS

11 de maig, 19 h / 10 € anticipada* i 12 € a taquilla
*Places limitades a: https://capsademusica.com/wp/entrades110524/

MELENAS van néixer en 2016 com a part de l’efervescent escena musical de Pamplona i ràpidament es van convertir, amb el seu estil reverb core, en una de les bandes que més ha fet parlar en l’escena indie pop estatal i internacional.

El seu àlbum de debut homònim va esgotar dues edicions només a Espanya i va ser reeditat internacionalment a través del reconegut segell estatunidenc Trouble In Mind Rècords, que va publicar també el seu segon disc, “Días Raros”. El setembre de 2023, Trouble In Mind i Mushroom Pillow van publicar el tercer LP del grup, “Ahora”.

Les cançons de MELENAS, amb guitarres, sintetitzadors i veus embolicades en reverb, són una parenceria de pop atemporal amb estil propi, fresc i alhora amb solera: brillants melodies, fresques línies de baix, teclats vibrants i bateries kraut s’adornen amb crepitants phasers i s’emboliquen en harmonies vocals celestials. Ressonen The Feelies, Stereolab o el so més fer del C86 en cançons amb lletres per a cors sensibles. En 2021 van publicar “Osa Polar”, l’aclamada versió del clàssic hit dels 80 “Eisbaer” de Grauzone. Tant aquesta com els prometedors avançaments del seu tercer àlbum continuen ampliant la paleta sònica de la banda, amb una nova riquesa de textures, a través de teclats analògics i vibracions
electròniques, mantenint sempre el seu amor pel pop com a protagonista. Després d’haver trepitjat els escenaris més importants de festivals estatals com el Primavera Sound, FIB, LOW o BBK; i internacionals com el SXSW d’Austin (en dues ocasions, amb gairebé 20 xous), o el Eurosonic a Holanda, en 2020 van actuar en la desfilada de la dissenyadora Ulla Johnson a Nova York (dins de la Nova York Fashion Week) i en 2021 van guanyar en Groningen el premi europeu MME Award, que prèviament havien guanyat Rosalía, Hinds o Dua Lipa. Després d’haver fet la seva primera gira europea en 2022, en 2023 Melenas, van tornar a l’atac amb el seu esperat tercer disc que es va publicar el 29 de setembre i que les MELENAS giren aquest 2024.

MELENAS és una de les bandes que més ha fet parlar en l’escena indie pop estatal i internacional amb el seu tercer àlbum “Ahora” que ens presentaran en directe a la Capsa de Música de Tarragona un dels seus 7 concerts amb ajudes #GPS14 de Girando Por Salas. Recordem que el GPS Girando Por Salas és un Circuit de Músiques Populars concebut per a la promoció de les músiques actuals, facilitant als artistes emergents un circuit de concerts i sales més enllà de la seva pròpia comunitat autònoma i per potenciar a la música en directe. Està patrocinat per l’Institut de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) del Ministeri de Cultura i Esport i compta amb la col·laboració de la Federació Coordinadora del Circuit de Músiques Populars, formada per les associacions professionals del sector de la música: ACCES, APM, ARC, ART, MUSICAT, PROMUSICAE i UFI. T’agradaran si t’agraden: Stereolab, Broadcast i
Electrelane.

CAPSA i MEMÒRIA DEMOCRÀTICA
VI TAVERNA REPUBLICANA: LA LLUITA DE LES DONES

25 de maig, 19 h / 5 € anticipades* i 7 € a taquilla
Places limitades a: https://capsademusica.com/wp/entrades250524/

Torna La Taverna Republicana, el concert commemoratiu amb què l’aMt participa en el programa de Memòria Històrica organitzat per l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Tarragona i que aquest any està dedicat a la lluita de les dones. Per aquest motiu, a banda de cançons associades amb la pau, les lluites socials i els valors democràtics -com és habitual a la Taverna-, aquest any també hi haurà un especial accent femení. Amb formacions, músiques i músics com ara XAVIER PIÉ, la posada de llarg de la nova formació tarragonina i 100% aMt els DAURATS, la formació creada “ad hoc” PATTI TRINICKS, els 2UT i els BONZO DISTORTION.

CAPSA i FORMACIÓ
MÚSIC CLUB
RADIO-AKTIVITÄT Kraftwerk, 1975

31 de maig, 20 h / Gratuït amb consumició mínima
*Places limitades a: https://capsademusica.com/wp/entrades310524/

Activitat formativa de col·loqui i coneixement centrada en el disc Radio-Aktivität, distribuït internacionalment en anglès amb el títol Radio-Activity, és el cinquè àlbum del grup alemany de música electrònica, Kraftwerk, publicat en 1975. Es tracta del primer disc de Kraftwerk completament produït per Ralf Hütter i Florian Schneider en el seu estudi Kling Klang, i el primer en el qual toca l’alineació “clàssica” del grup: Hütter i Schneider amb Karl Bartos i Wolfgang Flür. Tota la música va ser composta per Hütter i Schneider, col·laborant Emil Schult en les lletres que també va dissenyar l’art del disc. És un dels primers discos de Kraftwerk a usar el teclat Vako Orchestron (per a cors, cordes i com a orgue) i juga una importància cabdal la percussió electrònica creada pel mateix grup, així com el Vocoder el Minimoog i l’ARP Odyssey. Radio-Aktivität va ser publicat en un nou segell creat en el moment de la seva
publicació, Kling Klang Verlag, la qual cosa va permetre al grup tenir tot el control financer sobre la seva creació.

#NosVemosEnLasSalas
#GirandoPorSalas
#GPS14
#FEMCULTURAPOPULAR
#CAPSADEMUSICA

Places limitades
Reservat el dret d’admissió
Les portes s’obriran 15 min abans de l’esdeveniment
ATENCIÓ! Menors de divuit (18 anys), obligatori acompanyats de pare mare o tutor legal
durant tot l’esdeveniment a la Capsa de Música.
MOLT IMPORTANT! Aforaments molt limitats i excepcionalment amb mínimes taules i
cadires i sense servei de taula. Barra amb preus populars i solidaris amb l’entitat.

Font: Associació de Músics de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *