Valls floreix amb l’arribada del barri en flor


> Son un total de 52 els participants d’aquesta edició i les decoracions es podran veure durant tot el mes de maig per tota la ciutat

L’Ajuntament de Valls engega la setzena edició del “Barri en Flor – Concurs de Decoració Floral de Valls”, de forma conjunta amb les floristeries de la ciutat. El certamen se celebrarà a partir d’aquesta primera setmana de maig on es podrà veure ja la decoració de l’actual edició del «Barri en flor» a Valls. Aquest any hi ha 52 participants del concurs impulsat per la regidoria de Comerç, amb unes intervencions que es trobaran arreu de la ciutat tant en categoria d’aparadors dels comerços com façanes i balcons.

Els carrers on es podrà gaudir de tot aquest art floral són: Costa Puntarró, la Cort, carretera del Pla, el Pati, la Muralla del Castell, Jaume Huguet, Sant Gabriel, Forn Nou, Mossen Martí, Avenir, Abat Llort, Roger de Flor, Sant Antoni, Xiquets de Valls, Escrivania, Carme, Sant Pere, Muralla de Sant Francesc, Pere Català i Pic, Sant Sebastià, Jueus, Santa Úrsula, Figuerola, de la Zeta, Peixateria, Major i plaça de l’Oli. A més, a la categoria de Carrers del Barri en Flor hi participen enguany: Escrivania, Pere Català i Pic, Figuerola, la Cort, plaça de l’Oli i Major.

El concurs celebra enguany una nova edició del certamen i en aquesta ocasió la temàtica és lliure i totes les persones que hi participin rebran 2 vals de 5 euros de descompte per gastar a les floristeries i als comerços adherits a la campanya. En concret, els establiments son: Óptica la Creu Blanca, Cal Blanco, Estanc la Cort, Madd, Amb Tú Serveis, Nardo, Domenech, Gatha, Llenceria Elena, Cistelleria Roca, Fausto, Joieria Carreras, Tomas Joiers, Pluvinet, Calçats Samper, It’s Man, Perruqueria el Vent, Ca l’Estevet, Fleca Pastisseria Cal Cesc, Pintures Solé i Masia Llorac. 

En els seus setze anys d’història, el Barri en Flor, el concurs floral de primavera a Valls, ha aconseguit consolidar-se buscant la complicitat del teixit comercial, de la ciutadania, de les escoles, i enguany també del batxillerat artístic de l’Institut Narcís Oller. El concurs és obert a tot el veïnat del Centre Històric i també a tots els comerços de la ciutat que poden utilitzar plantes naturals, flors, decoració creativa i color en finestres, balcons, façanes, carrers, aparadors i espais interiors visibles des de la via pública. L’edició també compta amb la col·laboració de diferents propietaris de locals comercials, els quals permeten que els aparadors s’omplin amb temàtica del Barri en Flor. 

El jurat, format per representants de l’Ajuntament, l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, el Grup de Nadal d’Artistes de Valls, professionals de les flors i del col·lectiu Creadores del 2n pis, faran la seva valoració entre l’1 i el 19 de maig i tindran en compte aspectes com la utilització de plantes i flors naturals vives, l’originalitat i el disseny de la composició.

Un dels epicentres d’aquesta activitat cultural serà el carrer de la Cort al qual es troben 5 locals comercials amb creativitats florals decoratives. A més, l’Oficina de Turisme situada al mateix carrer també estarà decorada per les floristeries de la ciutat. Tanmateix, a la plaça de l’Oli es trobarà una gran decoració amb temàtica floral i a la plaça del Blat, a banda de les flors de l’Ajuntament, també hi haurà els arcs decorats per 7 escoles de la ciutat.

Els premis per aquesta edició es divideixen en 4 categories. La primera és per a particulars del centre històric on trobem el Millor Balcó, amb un primer premi per un valor de 200 euros i un segon de 100 euros. Després, també dintre d’aquesta secció de particulars dins el Centre Històric, trobem el premi a la millor façana, on els premis seran per un valor 200 euros pel primer i 100 pel segon classificat. La tercera categoria és per a comerços de tota la ciutat, on els premis seran per un valor de 200 euros pel primer i 100 euros pel segon classificat. I finalment, l’última categoria és per a comerços i particulars de tot Valls, amb el premi de millor carrer: el primer classificat rebrà vals per un valor de 400 euros i el segon 200 euros. Tots els premis són bescanviables amb vals de compra als establiments adherits al Barri en Flor. 

Font: Ajuntament de Valls

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *