Catalunya es consolida com un destacat destí turístic per als visitants internacionals

El sector turístic català ha experimentat un notable impuls durant el mes de març del 2024, d’acord amb les últimes dades proporcionades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Les xifres revelen un increment significatiu del 27,9% en el nombre de turistes estrangers que han visitat la regió en comparació amb el mateix període de l’any anterior.

Les dades evidencien que 1,3 milions de visitants internacionals han escollit Catalunya com a destinació durant el mes de març. Aquesta xifra representa un augment substancial en relació amb els 1,1 milions de turistes estrangers registrats el març del 2023, consolidant així la tendència ascendent del sector.

En l’anàlisi per països d’origen, França, Estats Units i Alemanya encapçalen la llista de principals emissors de turistes cap a Catalunya. Les xifres reflecteixen que 211.200 visitants procedien de França, seguits per 124.300 turistes americans i 121.200 alemanys.

Pel que fa als motius dels viatges, l’oci continua sent el principal atractiu per als visitants internacionals. Un total d’1.036.400 turistes van arribar a Catalunya per gaudir del seu temps lliure i descobrir els encants de la regió. No obstant això, altres motivacions també van tenir un paper rellevant, amb 167.300 turistes que van viatjar per motius diversos com salut, estudis o visites familiars, i 142.700 que ho van fer per raons professionals o de negocis.

Quant a les preferències d’allotjament, els hotels i establiments similars van acollir a 856.400 turistes estrangers, mentre que 204.700 visitants van optar per allotjar-se en cases de familiars o amics.

Aquestes dades positives refermen la posició de Catalunya com una destinació turística atractiva i diversa, capaç d’atraure visitants de diferents procedències i amb interessos variats. El dinamisme del sector turístic català és un indicador clau del seu potencial com a motor econòmic i impulsor del desenvolupament regional.

Font: Idescat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *