El turisme estranger continua repuntant a Catalunya després de la pandèmia

La despesa realitzada pels turistes internacionals a Catalunya ha experimentat un notable increment durant el mes de març de 2024. Segons les dades publicades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la xifra total va assolir els 1.494 milions d’euros, un 38,1% més que en el mateix període de l’any anterior.

Aquest repunt confirma la tendència positiva que s’està vivint en el sector turístic català després dels efectes devastadors de la pandèmia de COVID-19. Les restriccions de mobilitat i el tancament de fronteres van suposar un dur cop per a una indústria clau per a l’economia catalana.

Ara, amb la reactivació del turisme internacional, es constata una major despesa per part dels visitants. En aquest sentit, destaquen els turistes procedents dels Estats Units, que van desemborsar 305 milions d’euros, un 69,4% més que el 2023. També sobresurten les xifres de França i Alemanya, amb 129 i 110 milions d’euros respectivament, tot i que en el cas francès es va produir un lleuger descens de l’1,3% en relació amb l’any precedent.

Una de les dades més rellevants és l’augment de la despesa mitjana diària per persona, que va assolir els 206 euros, un 6% més que un any enrere. Aquesta xifra reflecteix un canvi de tendència respecte a exercicis anteriors, en què els turistes tendien a ajustar més el seu pressupost.

Pel que fa a les partides principals de despesa, sobresurten les relacionades amb el transport internacional no inclòs en paquets turístics, amb 438 milions d’euros, i les activitats realitzades durant l’estada, amb 295 milions d’euros.

En definitiva, les xifres presentades per l’Idescat confirmen la recuperació del turisme estranger a Catalunya després dels anys més durs de la pandèmia. Ara, el repte serà consolidar aquest creixement i garantir la sostenibilitat d’un sector clau per a l’economia catalana.

Font: Idescat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *