La Conca de Barberà commemora el 17 de maig, Dia Internacional contra la LGBTI-Fòbia

Hi haurà un seguit d’actuacions conjuntes durant la setmana del 17 de maig

Des del SAI per a persones LGBTI+ del Consell Comarcal de la Conca de Barberà commemoren el 17 de maig, Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia.

Més concretament, reivindiquen la data del 17 de maig del 1990, on l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va aconseguir eliminar l’homosexualitat del llistat de les malalties mentals. És per aquesta actuació, que cada 17 de maig es reivindica i commemora aquesta data assenyalada, dia en què es lluita contra qualsevol classe de discriminació i es reivindica la igualtat de drets i el respecte per la diversitat de totes les orientacions sexuals, identitats i expressions de gènere.

Així doncs, els ajuntaments de la Conca de Barberà, així com altres entitats de la comarca, participen en l’organització de diferents actuacions coordinades pel SAI (Servei d’Atenció Integral) LGBTI+ de la Conca de Barberà.

El seguit d’actuacions conjuntes, durant la setmana del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia, són les següents:

• El dilluns 13 de maig, la ràdio de l’Espluga de Francolí farà una entrevista conjunta al SAI LGBTI+ i l’entitat de l’Orgull Espluguí per donar a conèixer tant el servei com l’Associació LGBTI+ de la comarca.

• El mateix dilluns 13 de maig a les 17.30 h de la tarda a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc, hi haurà una activitat de contacontes amb perspectiva LGBTI+ a càrrec de Sílvia Palazón. I en acabar, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Montblanc, es durà a terme un berenar per als infants presents.

• El dimecres 15 de maig a les 17.45 h de la tarda a la Biblioteca municipal de Santa Coloma de Queralt, hi haurà una activitat de contacontes amb perspectiva LGBTI+ a càrrec de Sílvia Palazón. I en acabar, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, es durà a terme un berenar per als infants presents.

• El divendres 17 de maig, el grup lila i multicolor de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc durà a terme una actuació al mateix institut per fer-ne ressò entre l’alumnat i el professorat del centre.

• El mateix divendres 17 de maig, la ràdio de Montblanc farà una entrevista conjunta al SAI LGBTI+ i a l’entitat de l’Orgull Espluguí per donar a conèixer tant el servei com l’Associació LGBTI+ de la comarca.

• Continuant amb el divendres 17 de maig, els ajuntaments de la comarca penjaran la bandera LGBTI+ als seus balcons i pintaran un element del seu mobiliari urbà de la bandera LGBTI+ per donar suport a la causa.

I per acabar, durant la setmana del 17 de maig es farà difusió a tots els pobles de la comarca, de cartells dels serveis disponibles on es pot dirigir la ciutadania que ho necessiti en cas de patir o presenciar qualsevol classe d’agressió per LGBTI-fòbia.

Es treballa conjuntament per construir una comarca lliure de prejudicis i discriminació, una comarca que pugui ser igualitària i respectuosa amb la diversitat de tota classe d’orientacions sexuals, identitats i expressions de gènere.

Les persones interessades a conèixer millor el SAI (Servei d’Atenció Integral) per a persones LGBTI Conca de Barberà es poden dirigir al Consell Comarcal de la Conca de Barberà situat al carrer St. Josep, 18 de Montblanc. També poden trucar al 977 86 12 32 o enviar un correu electrònic a sai@concadebarbera.cat.Source link

Font: Consell Comarcal de la Conca de Barberà

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *