Roquetes engalana la nova rotonda de la Biosfera

Nens, nenes i famílies participen en l’enjardinament de l’espai, amb una plantada popular que referma la conscienciació del municipi al voltant dels espais verds.

Una nova zona verda, en un dels principals accessos a la ciutat. Roquetes ha estrenat aquest diumenge la nova rotonda Reserva de la Biosfera, amb una plantada popular que ha permès l’enjardinament i posada a punt de l’espai. Els nens i nenes, acompanyats per les seves respectives famílies, han estat els protagonistes d’una jornada festiva que ha servit per engalanar la nova intersecció entre la carretera dels Reguers i la Via Verda. Alhora, l’activitat ha refermat la conscienciació del municipi al voltant de la conservació i preservació de l’entorn natural.

En l’acte, organitzat per l’Ajuntament de Roquetes, s’han plantat més de 130 arbustos, de les espècies d’olivilla, fus de la fortuna i romer. Així mateix, els assistents més joves, equipats amb eines de jardineria, rasclets i regadores, han pogut deixar testimoni de la seva col·laboració en un cartell on han lligat targetes de record amb els noms, a més de recollir un diploma acreditatiu de participació en la diada.

Compromís amb la marca ‘Reserva de la Biosfera’

La creació de la nova àrea ha comportat també la instal·lació d’una estructura fixa de lletres amb la inscripció ‘Reserva Biosfera’, que presidirà a partir d’ara el centre de la rotonda. Tanmateix, s’ha col·locat una ‘R’ gegant enfront la seu del Parc Natural dels Ports, que uneix els conceptes ‘Roquetes’ i ‘Reserva’, per reforçar el compromís del municipi amb aquest segell de qualitat de les Terres de l’Ebre, associat a valors com el creixement sostenible o l’ecologia.

Durant el guarniment de l’espai, l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha aprofitat l’ocasió per posar en valor la nomenclatura escollida per aquest nou indret. “Hem decidit crear la primera rotonda de les Terres de l’Ebre dedicada a la Reserva de la Biosfera perquè és una marca que ho engloba tot. Aquesta és la porta d’entrada al Parc Natural dels Ports, per aquí hi passa la Via Verda i també és l’accés al municipi”, ha relatat, tot afegint que s’intenten “buscar localitzacions de la població on els nens i nenes puguin recordar la seva participació quan hi passin el dia de demà”.

A la vegada, el batlle roquetero ha volgut expressar el seu agraïment a la Diputació de Tarragona i l’empresa Roma Construccions per la seva “col·laboració i ajuda” en el projecte, donant “totes les facilitats possibles” per poder dur a terme aquesta jornada.

Al seu torn, el regidor de Gestió Ambiental i Eficiència Energètica de Roquetes, Jordi Allepuz, ha mostrat la seva “gran satisfacció” pel desenvolupament de l’activitat. “Ha estat un degoteig de famílies amb els més petits. Des de l’Ajuntament treballem per conscienciar el jovent de la importància de disposar d’espais verds i amables, revertint l’asfalt per vegetació. És una diada consolidada, i que continuarem organitzant any rere any”, ha subratllat.

D’aquesta manera, l’acte ha donat continuïtat a la tradicional ‘Festa de l’Arbre’ que se celebra anualment, amb plantades de vegetació en diferents indrets del municipi, entre les quals han destacat les celebrades en espais com el Pont del Vial Verd, o l’esplanada del Polígon Pla de l’Estació, en edicions anteriors.

Font: Ajuntament de Roquetes

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *