Aigües de Reus inicia els treballs previs a la construcció de la futura estació de Bellissens


Aigües de Reus és a punt d’iniciar les obres de desplaçament de 614 metres lineals de la canonada de la xarxa d’abastament per fer possible la construcció de la futura estació ferroviària Bellissens per part d’ADIF, al sud-est de la ciutat.

L’actual canonada, situada en terrenys de titularitat municipal del campus Bellissens de la URV, genera problemes tècnics per a la construcció de la nova estació de tren i els passos soterrats que s’han dissenyat. En conseqüència, ADIF i Aigües de Reus han signat un conveni que preveu el desplaçament de la xarxa d’abastament i la instal·lació d’una nova conducció a l’avinguda de Josep Pla i el carrer de Manuel de Pedrolo, així com el finançament d’aquesta actuació per un import que ascendeix a 416.000€.

Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Agrovial, i s’iniciaran les pròximes setmanes. “Comencem el treballs previs per a la construcció de la futura estació de Bellissens; una actuació fruit de la col·laboració entre institucions per a la construcció de la nova infraestructura, i que inclou el pas de ciutat sota les vies del tren.”, afirma el regidor responsable d’Aigües de Reus, Daniel Rubio.

La futura estació
El passat mes de març, el ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ja va adjudicar per 9,8 milions d’euros (IVA inclòs) les obres de construcció de la nova estació Reus-Bellissens.

L’actuació millorarà el servei de ferrocarril a Reus, connectant-la amb la xarxa de Rodalies del Camp de Tarragona i els serveis regionals de Catalunya, atenent així les demandes actuals i futures de viatgers. El projecte inclou el nou pas inferior urbà que connectarà l’eix central del Campus Universitari de Bellissens amb l’estació d’autobusos.

Per l’estació circularan els serveis de les línies RT1 (Tarragona-Reus) de Rodalies del Camp de Tarragona i els trens regionals R14 (Barcelona-Lleida) i R15 (Barcelona – Riba-roja d’Ebre). Segons els estudis de demanda realitzats per Adif, s’estima que la nova estació registrarà un trànsit d’uns 1.400 viatgers diaris, que podrien arribar als 3.500 viatgers/dia en un horitzó de 30 anys.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *