El nou Festival Experiències Casa Navàs aposta pel talent artístic del territori


La Casa Navàs de Reus engega el Festival Experiències Casa Navàs, una nova manera de conèixer l’interior de l’edifici modernista, i espais que habitualment no es mostren al públic. A més, a la vegada, permetrà descobrir quatre peces artístiques creades per professionals de diferents disciplines del territori. Així doncs, mentre el públic visita la Casa Navàs, en diverses estances es trobarà artistes com el mag Jordi Caps, el músic Silvio Álvarez i el ballarí Ovidi Álvarez, les actrius Marina Buisan i Nataniel Sánchez, o el músic Toni Just, acompanyat de l’actriu i ballarina Aïda Pitarch i l’artista plàstic Guillem Duran. La primera edició del festival tindrà lloc el divendres 7 de juny i se n’oferiran quatre passis entre 2/4 de 8 i les 9 del vespre. 

Des que va obrir el 2018, la Casa Navàs sempre ha anat de la mà del seu teixit cultural més pròxim i ha obert les portes a tota mena d’iniciatives. Fins ara s’hi han programat accions teatrals, concerts de gèneres diversos, dansa, presentacions de llibres, cicles de conferències, visites fotogràfiques, tastos… i ha col·laborat amb altres esdeveniments com el Festival Accents, del qual ha acollit algunes actuacions. Ara, la Casa Navàs fa un pas més i crea el seu propi festival amb l’objectiu de donar projecció al talent dels artistes de Reus i voltants. La iniciativa compta amb el suport de l’Agència Reus Promoció de l’Ajuntament de Reus. 

Gràcies al Festival Experiències Casa Navàs, el públic visitarà l’interior de la casa, a través d’un recorregut inèdit que ensenyarà espais que no es mostren habitualment, com ara el soterrani de l’edifici o la sala de la bomba de la segona planta. Al llarg del recorregut, el visitant es trobarà amb quatre píndoles escèniques de 20 minuts creades per professionals del territori, que inclouran música i dansa, màgia, teatre i una performance que combinarà una lectura dramatitzada amb música i arts plàstiques. 

Descobrir la Casa Navàs a través de diferents arts escèniques 

El Festival Experiències Casa Navàs ha programat quatre espectacles de diferents disciplines perquè el públic gaudeixi de primera mà d’experiències artístiques força variades entre elles, i conegui la casa d’una manera més enriquidora, en aquest cas a partir de les arts escèniques. El nou festival neix sota el precepte que l’art crea art. Tant és així que dels quatre espectacles programats, n’hi ha dos de nova creació que s’han inspirat en la casa, un dels quals produït per la mateixa Casa Navàs. 

Un d’aquests espectacles, Consemblant, l’han creat expressament els joves artistes reusencs Silvio i Ovidi Álvarez a partir de la inspiració que l’espai on es mostrarà, la botiga de la Casa Navàs, els ha generat. De nou han tornat a ajuntar esforços per crear un muntatge que combina dansa contemporània amb música i que tracta la simbiosi amb la tecnologia. 

D’ altra banda, la Casa Navàs ha apostat per produir la performance Reus en guerra, basat en textos seleccionats pel periodista David Fernàndez, a partir del llibre Viure sota les bombes. Els bombardeigs a Reus (1937-1939) d’Ezequiel Gort i Salvador Palomar, i la conferència «La Guerra Civil en la memòria personal» d’Ezequiel Gort. Aquesta performance barreja la música en directe del guitarrista Toni Just, la pintura de l’artista plàstic Guillem Duran i la lectura de textos interpretats per l’actriu Aïda Pitarch. L’espectacle es representarà al soterrani de la casa, un espai que connecta amb el refugi antiaeri de la plaça del Mercadal. 

Un altre dels muntatges previstos anirà a càrrec de Jordi Caps, un dels mags i metal·listes més reconeguts de tot l’Estat, que l’any 2022 es va proclamar primer i únic mag a guanyar el programa televisiu Got Talent. Amb A propíssim, Caps ha preparat un muntatge que inclourà cartomàgia, mentalisme i, per a l’ocasió, també tocs modernistes. 

Finalment, la companyia Les candidates presentarà l’obra de microteatre Interrail, interpretada per les actrius Marina Buisan i Nataniel Sánchez. Interrail és una obra curta; una comèdia realista, àgil i amb un rerefons tràgic i sincer, que pretén donar veu a situacions quotidianes en què les dones es poden veure reflectides i en què els homes poden reflexionar sobre els seus privilegis de gènere. 

Les entrades per al Festival Experiències Casa Navàs tenen un cost de 23 € i permetran recórrer l’interior de la Casa Navàs acompanyats d’un guia, i gaudir dels diferents espectacles programats durant les dues hores que dura el muntatge. Els socis del Club Casa Navàs tindran preferència per reservar l’entrada, ho podran fer des d’avui i fins al 13 de maig enviant un correu a [email protected]. A partir del 14 de maig tothom que ho vulgui podrà comprar l’entrada a la mateixa Casa Navàs, a l’Oficina de Turisme del Gaudí Centre i a través del lloc web www.casanavas.cat. 

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *