El seguiment de les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig a Reus, al web eleccions.reus.cat


L’Ajuntament de Reus ha activat el web eleccions.reus.cat, a través del qual es podrà fer un seguiment al detall de la jornada electoral del 12 de maig. Les dades de participació s’aniran incorporant al web a les 13:00, les 18:00 i les 20:00h. Un cop es tanquin els col·legis electorals, a les 20:00h, s’hi anirà introduïnt el minut a minut de l’escrutini dels vots emesos, que es podrà consultar a partir de les 21 hores.

Totes les dades s’oferiran en referència al global de la ciutat i per districtes electorals. En aquesta jornada les dades per col·legis electorals no es podran comparar amb les dades de les darreres eleccions al Parlament del 14 de maig de 2021, donat que en que la distribució de col·legis es va modificar per incorporar mesures sanitàries amb motiu de la pandèmia de covid 19.

Les dades també s’oferiran per seccions censals, amb la qual cosa es podran tenir dades dels àmbits geogràfics més detallats i reduïts possibles.

Cal tenir en compte que aquestes dades hauran de ser oficialitzades per la Generalitat de Catalunya i per tant el seu valor és merament informatiu.

73.354 electors
El cens per a aquesta cita electoral és de 73.354 persones. La consulta del cens es pot fer a través de la pàgina web de l’Ajuntament http://eleccions.reus.cat 

Per qualsevol consulta relacionada amb el cens durant la jornada electoral, caldrà adreçar-se al departament de Població (c/Sant Joan 34 B, antic hospital). Horari ininterromput de 9 a 20 h.

La ciutat de Reus disposa de 120 meses, distribuïdes en tretze col·legis electorals. Els ciutadans i ciutadanes que habitualment votaven a l’escola Prat de la Riba ho hauran de fer en aquestes eleccions al Centre d’Art Cal Massó. 

Mapes interactius
El web d’eleccions també incorpora mapes interactius que permeten a l’usuari plasmar sobre el plànol de la ciutat totes les dades que es van generant al llarg de la jornada electoral. Així, es podran combinar les variables de mapes del total de la ciutat, districtes, col·legis i sessions censals, amb les dades de participació, primera i segona força més votades i distribució de vots per candidatures

Al web també s’hi poden consultar les dades dels comicis anteriors, les candidatures i els col·legis electorals, entre altres informacions.

L’Ajuntament també posa a disposició de la ciutadania, a través del Geoportal, tot l’històric de gairebé 40 anys de la realitat electoral a Reus cartografiada sobre el plànol de la ciutat. El web permet veure gràficament l’evolució de les preferències dels electors reusencs al llarg dels anys. El sistema dona l’opció de carregar l’històric de dades de l’Ajuntament de Reus, que inclou totes les cites electorals (municipals, autonòmiques, generals i europees) des de l’any 1986.

La incorporació de l’històric de dades dota el mapa interactiu de múltiples combinacions i comparacions possibles. Així, entre les opcions de configuració, es pot plasmar la tendència a l’alça o a la baixa entre diferents cites electorals, no només de candidatures sinó també de partits agrupats; així com saber quins són els partits que més pugen i més baixen entre dues convocatòries. Les opcions possibles són:

  • Primera força

  • Segona força

  • Participació

  • Intensitat de vot per candidatura

  • Formació que més puja entre dues convocatòries

  • Formació que més baixa entre dues convocatòries

  • Guanys i pèrdues en número de vots

  • Guanys i pèrdues de vots en percentatge

Tota la informació cartografiada es pot visualitzar en àmbits territorials diversos: des del més gran, el conjunt de la ciutat, al més petit, les seccions censals, passant per col·legis i districtes electorals.

El 12 de maig, la informació s’anirà actualitzant en temps real durant la jornada electoral, a mesura que arribin noves dades de participació i escrutini. D’aquesta manera es podrà fer el seguiment de manera molt visual de quina és la mobilització i la distribució del vot per candidatures i per zones.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *