Es presenta la Ganxet Pintxo de Primavera 2024, amb més dies, més sabors i la mateixa intensitat de sempre


El restaurant El Castell acull l’acte de presentació de la ruta de tapes de Reus, que compta amb 33 establiments participants

El restaurant El Castell ha estat l’escenari de la presentació de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024, que tindrà lloc del 9 al 26 de maig. Les tapes de la ruta, que arriba a la 23a edició, tindran un preu de 4 euros i també inclouran el quinto o la canya Estrella Damm. En total hi participen 33 establiments.

A l’acte de presentació de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024 hi han assistit Jaume Batista, coordinador de la Ganxet Pintxo i vicepresident de la Cambra de Comerç de Reus; Noemí Llauradó, regidora de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus; Javier Tirado, responsable Trade Marketing Damm; Albert Soley i Núria Vilanova, del Banc de Sang i Teixits del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

 

Més dies de Ganxet Pintxo

Aquest 2024 la Ganxet Pintxo porta novetats tant per al públic com per als restauradors. Per començar, només se celebrarà una edició de la ruta de tapes de referència al territori, que s’allargarà una setmana més del que acostuma a ser habitual. El coordinador de la Ganxet Pintxo i vicepresident de la Cambra de Comerç de Reus, Jaume Batista, ha destacat el fet de poder destinar tots els recursos a una sola edició, afegint un cap de setmana més a la convocatòria.

Segons Batista, aquesta decisió “dona l’opció als restauradors i restauradores d’aprofitar més el material gràfic de la ruta i els serveix de porta d’enllaç amb Sant Joan, Sant Pere i l’estiu”.

 

Donar sang té premi

La Ganxet Pintxo continua, en aquesta edició de primavera, la històrica col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits de l’Hospital de Sant Joan articulant una campanya extraordinària de donació de sang. Enguany la campanya és més necessària que mai atenent que les reserves del Banc es troben en una situació límit.

Així doncs, totes les persones que vagin a donar sang els dies 14, 15, 16, 21, 22 i 23 de maig rebran dos vals per bescanviar per tapes, gentilesa dels establiments participants. L’horari per donar sang és de 9 a 14 hores i de 15 a 20 hores. Es recomana que els interessats en fer les seves donacions realitzin la reserva prèvia a la pàgina donarsang.gencat.cat.

 

Premis de la ruta i aposta per les xarxes socials

Com és habitual, els clients de la ruta tindran l’oportunitat de votar les millors tapes de la Ganxet Pintxo a través de la web de Gastronosfera, una votació que servirà per determinar el guanyador d’un àpat per a dues persones en un restaurant Estrella Michelin per gentilesa d’Estrella Damm.

A més, en aquesta edició s’ha fet una ferma aposta per les xarxes socials. En aquest sentit, s’han previst sortejos entre el públic amb diversos premis.

 

Els premis als que es pot optar són els següents:

Premis per a consumidors:

Premi 1– Les persones que participin en les votacions de la millor tapa a través de la web de Gastronosfera entraran en el sorteig d’un àpat per a dues persones en un restaurant Estrella Michelin de la província.

Premi 2– Sorteig de 2 tapes + 1 entrada doble a PortAventura + 1 entrada doble a Infinitum Beach Club.

Premi 3– Sorteig de 2 tapes + 2 Pack Visit Reus (Reus Promoció) + 1 entrada doble a Aquatònic.

Requisits per participar en els premis 2 i 3:

  • Seguir a @GanxetPintxo a les xarxes socials.
  • Etiquetar 3 persones amb les quals els agradaria compartir la ruta.
  • Opcionalment es pot compartir a les històries.

 

Premis per a restauradors

Premi 1- Millor tapa– 1 estand gratuït a l’espai Gastro de la fira Reus Viu el Vi, que se celebrarà del 7 al 9 de juny. Es farà recompte de les votacions emeses entre el 9 i el 19 de maig (les dues primeres setmanes de la ruta) per donar temps al restaurant guanyador de preparar tota la logística per assistir a la fira.

Premi 2- 2ª millor tapa – assortiment de productes Estrella Damm.

Premi 3- 3ª millor tapa – assortiment de productes Estrella Damm.

 

La intenció, segons el coordinador de la Ganxet Pintxo, és “engrescar tant el públic com els establiments participants, qui volem que se sentin part activa de la ruta. Sense ells, establiments i consumidors, la ruta no seria possible”.

Així doncs, la Ganxet Pintxo Primavera 2024 “té tots els elements per consolidar-se com a referent al territori i encarar un futur encara més exitós. El fet que concentrem tots els esforços en una sola edició sumat al nivell gastronòmic de la ruta (gràcies a l’assessorament d’Eva Haussman) fa pensar que aquesta serà una de les edicions més sonades de la Ganxet Pintxo”, conclou Jaume Batista.

La foto de grup dels participants a la ruta es farà el dimecres 8 de maig, a les 11 hores a la plaça de Prim. La inauguració de la ruta serà el dijous 9 de maig a les 20 hores a l’espai Llotja de Reus.

La Ganxet Pintxo és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus, amb el patrocini d’Estrella Damm i el suport de l’Ajuntament de Reus.

 

RESTAURANTS PARTICIPANTS

14’5 º BEER-WINE   C. de la Mar, 4-6 – Pl. del Mercadal, 15

Triangles amb tartar de vedella

Tartar de vedella madurada, canonges i pa de cereals.

 

ABRASA’M    Pl. de les Peixateries Velles, 5

Entranya Mediterània

Entranya de vedella amb chimichurri mediterrani i avellanes de Reus.

 

ADN SISTARÉ   Pl. de la Llibertat, 2

Pepito amb pollastre i romesco

Llengüet Sistaré farcit de pollastre rostit amb vermut i romesco d’avellana de Reus i OOVE DOP Siurana.

 

AS DE COPES     C. de la Racona, 1

L’As Tartufatta

Pa de vidre amb base de ceba caramel·litzada, pollastre trossejat, xampinyons, salsa de tòfona i un cruixent de parmesà.

 

BATTICUORE     C. d’Aleus, 1

Broqueta Turia

Broqueta de pollastre marinat amb cervesa Damm Turia acompanyada de salsa de patata trufada i avellana de Reus esmicolada.

 

BUANA    C. de Manresa, 5

Rustic smash Burger

Smash burger de vedella d’Alaforla amb salsa MC Buana, un toc de vermut de Reus i formatge cheddar.

 

BUIDASACS   C. Pintor Bergadà,7

Coca de pa d’alga i filet de sardina fumada

Coca de pa d’alga amb sardina fumada, una base de cremós d’alvocat i daus de maduixa.

 

CAFÈ TEATRE DEL CENTRE    C. Major, 15

Boles Gaudinianes

Boles de vedella arrebossades, amb reducció de vermut de Reus i triangles cruixents de blat de moro.

 

CAL GALLISÀ     Pl. del Mercadal, 12

La tàrtara

Llom de garrí ibèric amb salsa tàrtara al vermut de Reus

 

CONFITERIA POY     Raval de Jesús, 8

Semifred de taronja i xocolata

Mousse de taronja i xocolata Équatoriale.

 

DOGOS  Pl. Mercadal , 13

Mini hamburguesa Cori

Pa briox, hamburguesa amb formatge gouda, ceba caramel·litzada, bacó i salsa cori.

 

EL CASTELL  Pl. Del Castell , 8

La tonyina marinada

Piadina amb base de guacamole i farcida de tonyina marinada amb reducció de vermut de Reus, acompanyada d’avellanes.

 

EL JARDÍ DE LA CASA RULL  Pl. Del Castell , 8

Pa de vidre amb stracciatella de burrata, confitura de tomàquet i sardina fumada

Torrada de pa de vidre amb stracciatella de burrata, confitura de tomàquet i sardina fumada, acompanyada d’un raig d’OOVE DOP Siurana, polsim d’avellana de Reus i perles de pesto.

 

EL RACÓ DE JP     Pl. de les Basses, 2

Albergínia amb pollastre arrebossat

Albergínia a la planxa amb tires de pollastre arrebossat i salsa de iogurt.

 

GRILLATS REUS BBQ      C. d’Aleus, 7

Ganxetaku Grillat

Tortilla de blat de moro farcida de la nostra costella esfilagarsada i caramel·litzada, amb formatge, alvocat, tomàquet, ceba vermella i coriandre, amanida amb un raig de llima i salses mexicanes, i acompanyada d’un gotet de Michaela Grillada.

 

LA BRASERIA – BONÀREA      Ctra. de Reus a Riudoms, km 2 (T-310)

Tomà-aquest Pintxo

Amanida de tonyina, ceba i maionesa, coberta de gelatina de pebrot rostit, acompanyada d’una llesca de pa mediterrani.

 

LA LLEONA    C. de Boule, 7

Caneló de foie i tòfona

Caneló farcit de pollastre recobert de salsa de tòfona blanca i foie-gras caramel·litzat.

 

LA PRESÓ     C. de la Presó, 7

Bao Oriental

Panet al vapor farcit de  pulled pork amb salsa de iogurt, salsa oriental i avellana Pao Bao amb pulled pork, salsa kimtxi, enciam i menta.

 

LA TERRASSA GAUDÍ     Pl. del Mercadal, 3, 4a Planta

Milfulls de melós de cua de bou

Milfulls de cua de bou amb chutney de poma granny Smith, avellana torrada i foie-gras.

 

LIMA & MANGO    C. de Vallroquetes, 6

Arepa marranita

Arepita de pulled pork cuinat a baixa temperatura amb amanida de col i pastanaga.

 

MUSEU DEL VERMUT       C. de Vallroquetes, 7

El Ferrero del Museu

Baldana d’arròs del Delta farcida de formatge de cabra ecològic, confitura de poma i avellana de Reus.

 

NIPO SUSHI     C. de Llovera, 41

Ebi alvocat

Uramaki de tempura de llagostí, gamba i alvocat amb salsa teriyaki.

 

PEIXATERIES VELLES        Pl. de les Peixateries Velles, 8

Tapa del Mar

Tonyina, surimi, ou dur, llagostí, maionesa, quètxup i caviar.

 

PITY BAR        Pl. de la Patacada, 1

Panino

Pancetta arrotolata, acompanyada amb formatge de cabra aromatitzat a la ruca, làmines fines de pera i pebre negre, oli de Siurana i vodka Absolut.

 

RESTAURANT 158      Av. dels Països Catalans, 158

Torre dels vents

Pollastre rostit marinat amb soja i verduretes, sobre un llit de patata casolana.

 

RESTAURANT CASA CODER       Pl. del Mercadal, 16

Encarxufats

Flor de carxofa, ou curat amb soja, encenalls de pernil i foie-gras semicuit.

 

SAWÀDDEE KÀ       C. del Fossar Vell, 5

Panet Kai

Sandvitx de pollastre esmicolat amb enciam, tomàquet, pebrot del padrón i maionesa.

 

SINGLOT BY SINGLA & CO    C. de Sant Joan, 24

Papaios i Papaies

Tàrtar vegà de tomàquet, mango, alvocat i vinagre de papaia amb la seva torradeta.

 

SOHO MERCAT     C. de Josep Sardà i Cailà, s/n Mercat Central

TAPE-OH! de Llotja

Brioix amb peix enrossit i salsa tàrtara.

 

STAR BURGER     C. de Santa Anna, 14

La petita Brooklyn

Panet de broix artesà amb carn de vedella, formatge cheddar, bacó, ceba caramel·litzada, ruca, salsa barbacoa i patates palla.

 

TAPEO ANDALUZ     C. Bernat Torroja, 4

Caneló casolà de pollastre rostit

Caneló casolà de pollastre rostit amb beixamel de ceps i tòfona.

 

A TÀSTUM     Pl. del Castell, 4

Hamburguesa Ninja

Hamburguesa amb xitaques, ceba confitada i salsa teriyaki.

 

ZERO GLUTEN     C. Sarda i Cailà, s/n Mercat Central

Coca de recapte i llonganissa sense gluten

Coca del nostre obrador Zero Gluten, amb recapte de ceba i pebrot, farcida de llonganissa de Casa Borrull amb oli DOP Siurana.

 

Font: Cambra de Comerç de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *