L’alumnat del Programa Naturalitza’t de Cambrils comparteix experiències sobre espais verds

Demà dimarts se celebrarà una trobada amb la participació d’un centenar de nens i nenes de sis centres educatius del municipi. A les 11 hores oferiran un mercat obert a la ciutadania per exposar i explicar els valors i reptes dels diferents parcs apadrinats pels instituts i escoles.

Un centenar d’alumnes i mestres del Programa Naturalitza’t del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Cambrils es trobarà demà dimarts, 7 de maig, per compartir experiències sobre els espais verds apadrinats pels 6 centres educatius de primària i secundària del municipi. La iniciativa s’emmarca en el programa Escoles Verdes, dins el Pla Educatiu d’Entorn (PEE), i té com a objectiu la difusió i cura dels espais verds de Cambrils.  

Enguany, han participat en aquest programa l’Escola Cambrils, l’Escola La Bòbila, l’Institut Escola Joan Ardèvol, l’Institut La Mar de la Frau, l’Institut Ramon Berenguer IV, l’Institut Cambrils i el Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer. Cada centre ha apadrinat un espai verd proper i ha estudiat els seus valors i reptes.

A partir de les 9:30 del matí, l’alumnat i professorat dels centres educatius es trobaran al Centre Cultural de Cambrils, on tindrà lloc una ponència a càrrec de Xavier Riera, tècnic de l’Institut Català d’Ornitologia, que explicarà la importància dels espais verds urbans pel manteniment de la biodiversitat, en concret dels d’ocells, i com es poden preservar des de la ciutadania i els centres educatius.

Després d’esmorzar, a les 11 del matí, es portarà a terme el mercat d’experiències a la plaça de la Vila, obert a la ciutadania. En aquest mercat, l’alumnat de cada centre exposarà o explicarà les seves experiències i els valors dels espais verds a través de petits estants interactius, que permetran conèixer la biodiversitat dels parcs. L’alumnat tindrà dos torns, un per exposar i un altre per passejar i conèixer les experiències dels companys dels altres centres. Finalment, a les 12h del migdia es farà la cloenda a la mateixa plaça de la Vila.

Font: Ajuntament de Cambrils

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *