Més de 65.000 visitants passen per la Fira d'Abril a Bonavista


La Fira d’Abril a Bonavista va tancar diumenge la seva 30a edició amb un balanç de xifres rècord, més de 65.000 persones han gaudit de la Fira i de la Fira d’atraccions des del dimarts 30 d’abril fins al diumenge 5 de maig.

La presidenta de Mercats i consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, destaca que “hem recuperat la Fira d’Abril pensada per a la ciutadania, escoltant a associacions i entitats i el resultat amb el nou format i la nova ubicació ha estat encertat”.  

Durant els sis dies de celebració el recinte ubicat a l’aparcament asfaltat del Mercadet de Bonavista ha comptat amb un dispositiu de seguretat i control d’accés a la fira, “ha garantit que tothom hagi pogut gaudir de la Fira de forma segura. I aquesta era una de les prioritats per a l’organització.” afegeix Montse Adan. 

Les xifres d’afluència i participació de la ciutadania, la implicació de les entitats, l’acollida positiva que ha tingut la nova ubicació i el bon funcionament general de la Fira són els aspectes més destacats per l’organització. 

En els pròxims dies hi ha previstes reunions tècniques entre l’organització i les entitats participants per tal de fer balanç final d’aquesta edició de la Fira, compartir valoracions, alhora que es començarà a treballar en sinergies per a l’impuls de l’esdeveniment en la 31a edició. Des de Mercats, de cara a la propera edició ja es treballa per obrir la Fira a més entitats, aconseguir més projecció com a referent de fires d’abril de Catalunya, i atreure més visitants de fora del territori.

Les casetes, identitat i ànima de la Fira

Casa Andalucía de Tarragona, Associació de Veïns de Bonavista, Club Cultural Bonavista, AAVV Progresista de Torreforta i Resistencia Bandera Negra han estat les cinc entitats participants. Durant sis dies han estat l’ànima de la Fira esdevenint el punt de trobada i convivència de ciutadania i visitants amb una amplia oferta gastronòmica, musical i d’art. 

L’Associació de Veïns de Bonavista ha estat la guanyadora del concurs de xarxes socials que ha organitzat Mercats de Tarragona a la caseta millor decorada, el premi és un pastís d’aniversari de la Pastisseria Velvet, que ha fet expressament, amb motiu del 30è aniversari de la Fira. 

Nou model, nova distribució i nova ubicació 

Enguany la Fira d’Abril ha estrenat una nova ubicació en un recinte de 13.000 m2 i ha permès poder encabir tota l’oferta cultural, gastronòmica i d’oci, alhora que ha garantit l’accessibilitat a tothom. 

Un dels èxits d’aquesta 30a edició de la Fira d’Abril ha estat el nou format de distribució de la Fira amb un ampli passadís central de 12 metres d’ample i 100 metres de llarg, i amb la disposició de les casetes col·locades a banda i banda del passadís central. Tanmateix, la instal·lació d’un escenari central cobert i professional ha permès acollir tota programació musical nocturna amb artistes del territori, i de la resta de l’Estat. 

Durant les tardes de la Fira l’escenari s’ha cedit a sis escoles de dansa i associacions que han reunit a 400 alumnes actuant a l’escenari. 

Font: Ajuntament de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *