Més d’una setantena de roses participen al tercer Concurs de Roses de Roda de Berà


La xifra suposa prop del doble que l’any passat.
Les roses de la rodenca Mercè Ventosa van guanyar tres premis.

El perfum embriagador de les roses va impregnar Roda de Berà aquest proppassat cap de setmana, durant la celebració de la tercera edició del Concurs de Roses. Un total de 73 flors, prop del doble que l’any passat -quan s’hi van inscriure 39-, van participar al certamen, omplint de colors i d’un perfum encisador la sala d’exposicions del Patronat Municipal.

D’elles, 50 van concursar dins la modalitat ‘la rosa més bonica’, i 23 a ‘la rosa més olorosa’, cultivades a Roda de Berà, El Vendrell, Santa Oliva, Sant Pere de Riudebitlles (Barcelona) i Albinyana. Les persones participants, les qui havien de ser principiants o aficionades de tot Catalunya, podien presentar fins a deu roses.

Dissabte, a les dotze del migdia, el jurat, format per l’alcalde Pere Virgili; Teresa Ferré, regidora de Cultura de l’Ajuntament; Ramón Pagès i Dolors Lleó, de l’empresa Garden Pagès; Àngel Jubete, de Flower; Roberto Marzano; i María Gurita, guanyadora del premi especial del jurat 2023, van puntuar les diferents roses per triar les millors d’ambdues modalitats. Va ser una decisió molt difícil degut al nivell de moltes de les flors.

Els premis van ser lliurats ahir diumenge a dos quarts d’una, amb la plaça de la Sardana plena de puntaires vingudes des de molts punts del país per a participar a la 22a trobada.
La rosa més bonica va ser la de Mercè Ventosa, qui també va guanyar el segon premi de les dues categories, emportant-se tres en total. Luisa Mondéjar va ser mereixedora del tercer premi a la rosa més bonica, i la seva flor va ser reconeguda com la millor rosa de totes les presentades al certamen, amb el premi especial del jurat, dotat amb 75 euros i la possibilitat de formar part del jurat de la propera edició.

Pel que fa a les roses més oloroses, una de les flors de Margarita Gana, qui va també va aconseguir un premi l’edició passada, va ser l’escollida com la de millor fragància, i la de Pastora Shönholzer, també una habitual del concurs, va quedar en tercera posició.

Els premis van ser de 75, 50 i 25 euros, per al primer, segon i tercer, respectivament, un diploma i un roser, gentilesa de Garden Pagès. A més a més, tots els i les participants es van emportar a casa un lot de productes Flower per al cultiu de roses, i un diploma de participació.

Font: Ajuntament de Roda de Berà

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *