Un gran mural d’Ignasi Blanch a la Casa Museu, homenatge permanent a Àngel Guimerà i la seva obra


Aquest dilluns 6 de maig es commemora el 179è aniversari del naixement d’Àngel Guimerà. Per celebrar-ho, i també emmarcat en els actes de l’Any Guimerà, s’han organitzat diverses activitats al llarg de la jornada. En destaca l’inici del mural de grans dimensions “Homenatge a Guimerà” a la façana de la Casa Museu del carrer Progrés, a càrrec de l’artista Ignasi Blanch.

L’il·lustrador ha presentat avui la seva creació, que començarà a pintar demà dimarts i finalitzarà en aproximadament una setmana. Segons Blanch, el mural té un objectiu clar: “que tingui un caràcter didàctic per a tothom que el vegi, que arribi a fer entendre quin és el món d’Àngel Guimerà i sobretot els personatges de tres de les seves obres cabdals”. En concret, a banda de la figura del dramaturg assegut al seu escriptori, el mural hi tindrà representats els principals personatges de “Terra Baixa”, “Mar i Cel” i “La Filla del Mar”.

A banda del mural, el 179è aniversari del naixement de Guimerà es commemorà aquest dilluns 6 de maig amb la presentació del llibre “El Vendrell d’Àngel Guimerà i Joan Ramon i Soler (1881-1909” de Neus Oliveras Samitier, a les 19h, a la Casa Museu. A continuació es farà una lectura dramatitzada de l’epistolari entre Guimerà i Ramon i Soler.

A més, durant tot el dia el Museu oferirà portes obertes per aquells visitants que vulguin conèixer-lo. (de 10 h a 14 h i de 17 h a 19 h).

 Font: Ajuntament del Vendrell

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *