Activada l’Alerta del PLASEQCAT de Protecció Civil per una fuita d’amoníac a Riudellots de la Selva (La Selva)


  1. La pròpia empresa ha localitzat la fuita en un compressor i l’han pogut neutralitzar pels seus propis mitjans
  2. L’Alerta del PLASEQCAT s’ha donat per finalitzada quan els Bombers han comprovat la zona i han confirmat que les lectures del producte eren negatives a l’exterior de la indústria
  3. Personal especialitzat de l’empresa se’n fa càrrec de la ventilació de l’interior
  4. Els serveis mèdics de l’empresa han atès dos treballadors per molèsties lleus

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat el Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) en fase d’alerta per una fuita d’amoníac a l’empresa càrnica Friselva de Riudellots de la Selva (La Selva).

Segons ha informat la pròpia empresa, la fuita s’ha originat en un compressor i els mateixos operaris han neutralitzat la fuita.

L’avís de l’incident s’ha rebut al telèfon d’emergències CAT112 a les 12:58 hores. Els Bombers de la Generalitat han treballat amb 6 dotacions. Hores d’hores ja s’han retirat perquè les lectures donen resultats negatives a l’exterior de l’empresa. El personal especialitzat de l’empresa se’n farà càrrec de controlar els nivells de l’interior, que encara hi ha un romanent que dona positiu.

Per a la resolució d’aquest incident també s’han activat els Mossos d’Esquadra i, preventivament, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que no han hagut d’intervenir perquè els mateixos serveis mèdics de l’empresa ja havien atès dos treballadors per molèsties lleus.

Font: Gencat Sala de Premsa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *