El Museu de Tortosa se suma al Dia Internacional dels Museus, dedicat a l’educació i la investigació

Aquesta setmana hi haurà portes obertes, visites guiades i dissabte amb motiu de la Nit dels Museus el concert d’Èlia Bastida Trio i sessió de discjòqueis

El Museu de Tortosa es torna a sumar a la celebració del Dia Internacional dels Museus, que enguany porta el lema ‘Museus per l’educació i la investigació’ per tal de destacar el paper de les institucions culturals en aquests camps. Així, aquesta setmana hi ha jornada de portes obertes al Museu, visites adaptades a col·lectius amb necessitats especials, una conferència sobre el conjunt monetari de l’excavació de les cases de la Catedral de la Tortosa antiga, tardana i medieval, i la Nit dels Museus amb música el pròxim dissabte, entre d’altres activitats.

Durant l’excavació al solar de les cases del davant de la Catedral, al carrer Croera, es van localitzar centenars de monedes de diverses èpoques, per tal de conèixer més bé aquest conjunt numismàtic, divendres a les 18.30 tindrà lloc la conferència d’Òscar Caldés, investigador predoctoral de l’Institut Català d’Arqueologia per la Universitat de Barcelona, que centra la seua tasca en l’estudi arqueonumismàtic de contextos tardoromans i tardoantics de la zona Tortosa-Castelló-València.

Caldés farà una presentació del tipus de moneda que circulava a Dertosa en època tardoromana i tardoantiga, exposant les seues peculiaritats i els seus vincles comercials amb altres indrets de la Península i del Mediterrani. «Aquesta xerrada serà una presentació de la recerca que està fent l’investigador i que és una primera col·laboració d’un projecte més ampli d’estudi dels fons arqueològics del Museu de Tortosa per part del grup d’Arqueologia Romana i Tardoantiga de l’ICAC», ha explicat la regidora de Cultura, Mar Lleixà. Amb aquests estudis es pretén caracteritzar la situació de la Dertosa tardoromana i tardoantiga dins d’un context del nord-est peninsular i establir els lligams que va tenir la ciutat mitjançant l’estudi de les monedes i les ceràmiques.

Els actes del Dia Internacional dels Museus seguiran dissabte amb la Nit dels Museus, amb l’actuació d’Èlia Bastida Trio, organitzada per Joventuts Musicals amb la col·laboració de l’Ajuntament, al pati del Museu. També dissabte a la nit hi haurà sessió de discjòqueis amb Pani Dj i Kinox al pati del Museu.

Finalment, diumenge al matí hi haurà una visita guiada al Museu de Tortosa adreçada a xiquets i xiquetes d’entre 5 i 6 anys; una activitat teatralitzada per a infants d’entre 7 i 12 anys i una visita per descobrir el recinte modernista de la mà de La Companyia. Es pot consultar tota la programació i reservar plaça gratuïta a les diferents activitats a la web www.museudetortosa.cat

Font: Ajuntament de Tortosa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *