Tres estudiants de la URV guanyen el concurs d’emprenedoria iFest amb una aplicació sobre física per a adolescents i joves


La seva idea ha estat escollida entre 120 projectes de la categoria senior d’aquest concurs de la Generalitat

L’iFest Challenge Competition és la competició que impulsa la Generalitat de Catalunya per promoure el talent dels joves i fomentar la creació de solucions als reptes de la societat des de la ciència, la tecnologia i la innovació. En aquesta sisena edició, l’equip Physics Stars, que integren tres estudiants de la URV, va imposar-se en la final que es va celebrar ahir dimarts amb la proposta d’una aplicació que pretén despertar la passió dels joves pel coneixement i la ciència.

Com a premi, Víctor Calvo Matieli, David Diestro Rubio i Juan Roset Moreno, estudiants del grau d’Enginyeria Matemàtica i Física, rebran orientació experta per perfeccionar el seu projecte i desenvolupar un model de negoci sostenible. Aquesta orientació es concreta amb una setmana de preacceleració a Barcelona i una més a Lisboa (Portugal) juntament amb els altres dos equips guanyadors de la categoria per a joves de 18 a 30 anys (de la Universitat de Lleida i del Centre de Formació Professional Monlau).

La solució que van plantejar els tres estudiants d’Enginyeria Matemàtica i Física responia al repte plantejat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), que demanava solucions perquè els joves consumeixin ciència en el seu temps de lleure mitjançant l’ús de noves tecnologies i dispositius punters que la facin més atractiva. Els estudiants de la URV van respondre amb proposant una aplicació destinada a adolescents i joves en edat de cursar ESO i Batxillerat per despertar la passió per la física.

L’aplicació, que opera com un vídeojoc amb diversos nivells per a cada tema, té com a objectiu promoure la comprensió dels conceptes físics per comptes de la memorització de fórmules i, per tant, que puguin aplicar-les sabent d’on provénen. A més, cada tema inclou informació sobre la història del científic o científica que hi ha darrera de cada llei de la física.

El projecte de Physics Stars no només s’adreça als estudiants, sinó també al professorat de secundària, que podria utilitzar l’aplicació com a recurs educatiu a l’aula.

La presentació de la idea de Víctor Calvo Matieli, David Diestro Rubio i Juan Roset Moreno a l’IFest ha obtingut el reconeixement del jurat, de manera que amb la setmana d’acceleració a Lisboa podran aprendre com crear el prototip i comercialitzar-lo.

L’equip d’estudiants de la URV competia en la categoria sènior (per a majors de 18 anys), en la qual s’hi van presentar 120 projectes i només nou van ser seleccionats per a la final d’ahir.

L’iFest és una iniciativa liderada pels departaments d’Empresa i Treball, Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Cultura, Educació, i Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, que posa sobre la taula diversos reptes alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. En aquesta sisena edició, els participants han treballat per aportar solucions disruptives a la descarbonització en diferents sectors, les malalties de transmissió sexual i els trastorns alimentaris, el malbaratament i l’accés a aliments més sostenibles o la manca de consum de continguts científics entre els joves. Les empreses i organitzacions col·laboradores d’aquesta edició han estat la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, la Mobile World Capital Barcelona, l’Hospital Maternoinfantil de Sant Joan de Déu, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el festival Sónar+D, Transports Metropolitans de Barcelona i Unilever (Soy Frigo).

Font: URV

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *