Augment significatiu en el nombre de prestacions per atur i el seu volum econòmic a Catalunya durant l’any 2023

L’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) ha publicat recentment les dades corresponents a l’Estadística de prestacions per atur de l’any 2023. Segons aquesta informació, el nombre mitjà de prestacions per atur a Catalunya va experimentar un notable increment del 3,9% en comparació amb l’any anterior, situant-se en 223.066 prestacions. Paral·lelament, el volum econòmic associat a aquestes prestacions també va créixer de manera considerable, amb un augment del 6,4% i assolint els 3.346 milions d’euros.

Aquesta tendència alcista es va reflectir tant en les prestacions de caràcter contributiu com en les assistencials o no contributives. Pel que fa a les prestacions contributives, la xifra mitjana anual va ser de 134.496, amb un volum econòmic anual de 2.582 milions d’euros. Al desembre del 2023, la prestació contributiva mitjana va ser de 1.597 euros, un 5,8% superior a la registrada en el mateix període de l’any precedent.

D’altra banda, les prestacions d’atur assistencials van sumar un total de 88.570, amb un import anual de 763,8 milions d’euros. La prestació mitjana d’aquesta modalitat al desembre del 2023 va ser de 715 euros mensuals.

Aquesta notable pujada en el nombre de prestacions per atur i el seu volum econòmic associat podria ser indicativa d’un augment en les taxes d’atur a Catalunya durant l’any 2023. No obstant això, caldrà esperar a futures publicacions de l’Idescat per confirmar aquesta tendència i analitzar les possibles causes i conseqüències d’aquest increment.

Malgrat els reptes que suposa aquest escenari, les prestacions per atur representen un important suport econòmic per a les persones en situació d’atur, contribuint a pal·liar els efectes negatius d’aquesta circumstància sobre el seu benestar i el de les seves famílies.

Font: Idescat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *