Celebrem el Dia Internacional dels Museus 2024

El 18 i 19 de maig celebrem el Dia Internacional dels Museus 2024! Us presentem les propostes que hem preparat des del Museu Pau Casals i us convidem a participar-hi!

Jornada de Portes Obertes i Nit dels Museus

El Museu Pau Casals ofereix una jornada de portes obertes amb motiu del Dia Internacional del Museus els dies 18 i 19 de maig. Durant tot el cap de setmana  podreu gaudir de les activitats que hem preparat i el dia 18 de la Nit dels Museus, ampliant l’horari fins a les 22h.

Aquest 2024 l’ICOM proposa celebrar el Dia Internacional dels Museus amb el lema ‘Museus per l’educació i la investigació’, que subratlla el paper fonamental de les institucions culturals a l’hora de proporcionar una experiència educativa holística. Aquest dia aposta per un món més conscient, sostenible i integrador.

Des de fa una anys el Dia Internacional dels Museus recolza els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i aquest any n’ha escollit dos. Objectiu 4: Educació de qualitat – Garantir una educació de qualitat inclusiva i equitativa i promoure oportunitats d’aprenentatge permanent per a tothom. Objectiu 9: Indústria, Innovació i Infraestructura – Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació.

Els museus, com el Museu Pau Casals, col·laboren amb altres agents educatius i administracions proporcionant recursos a la millora de l’educació. Tanmateix, l’èxit dels processos educatius requereix la participació de tots els agents de la comunitat educativa de cada territori. Per tant, l’educació ha de ser concebuda des de la corresponsabilitat i, des d’aquest punt de vista, els museus són una eina clau.

El Museu és un instrument per assolir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat per a tothom, afavorint la lluita contra les desigualtats creixents de la societat mitjançant una major equitat i justícia social.

En aquest sentit des del Museu Pau Casals hem elaborat un marc educatiu en el qual es treballen les metes de l’ODS 4 amb el següents objectius:

  • D’aquí a 2030, eliminar les disparitats de gènere a l’educació i assegurar l’accés igualitari a tots els nivells de l’ensenyament i la formació professional per a les persones vulnerables, incloses les persones amb discapacitat, els pobles indígenes i els infants en situacions de vulnerabilitat.
  • D’aquí al 2030, assegurar que l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible. Mitjançant l’educació per al desenvolupament sostenible i els estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i no-violència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Vols conèixer el nostre projecte educatiu? Consulta’l aquí. https://paucasalseduca.org/

Font: Fundació Pau Casals

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *