Dia Internacional dels Museus

El Dia Internacional dels Museus se celebra el dissabte 18 de maig a bona part dels museus catalans. És l’esdeveniment més important que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus. Aquest any la cita coincideix amb la Nit dels Museus, iniciativa a la qual s’afegeixen cada any més equipaments de tot el territori.

Dia Internacional dels Museus

Aquesta edició del Dia Internacional dels Museus se celebra sota el lema triat per l’ICOM ‘Museus per l’educació i la investigació’, que vol reconèixer la contribució en l’exploració i la difusió de noves idees.

Hi ha programats més de 300 activitats, entre les quals hi ha visites guiades, tallers familiars, concerts i espectacles de dansa o poesia i entrada lliure als museus catalans.

Nit dels Museus

Se celebra el dissabte 18 de maig des del vespre a diversos indrets. Alguns exemples:

  • A Barcelona i entorn metropolità, més de 80 museus organitzen fins a 170 activitats.
  • A Girona, els museus de la ciutat organitzen un concert nocturn amb Àlex Blat al Museu d’Història de Girona.
  • Al MAC Empúries, els visitants podran gaudir d’una passejada per la ciutat grega i romana amb la darrera llum del dia, maridada amb tastets inspirats en la cuina romana.
  • A Lleida es podrà visitar gratuïtament, i fins a les 12 h de la nit, el recentment inaugurat Morera. Museu d’Art Modern i Contemporani.
  • A Tarragona es podrà participar del ja clàssic “Viatge a la Constel·lació Museu”, una visita guiada nocturna pels museus i institucions culturals de la ciutat. Els usuaris es desplaçaran pels diferents museus a peu i, pels trajectes més llargs, ho faran amb el trenet turístic.
  • Al Museu del Ciment de Castellar de n’Hug es farà la Nit dels Ratpenats, una visita la fàbrica en horari nocturn per observar aquests petits mamífers alats.

Indicadors dels museus catalans 2023

El 2023, els museus registrats i les col·leccions obertes al públic van incrementar un 15,5% els seus visitants respecte al 2022, sumant un total de 20,4 milions de visitants.

A més, durant el 2023 es van inscriure al Registre de Museus tres nous equipaments: la Fundació Mas Miró, de Mont-roig del Camp; el Museu del Port de Tarragona i el Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Font: Gencat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *