El Consell Comarcal del Baix Camp s’adhereix al manifest amb motiu del 17 de maig, Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia 2024.


Aquest fet va suposar que l’orientació sexual de les persones deixava d’estar patologitzada i esdevenia una fita en la lluita contra els estigmes, els prejudicis i les violències exercides contra les dones lesbianes, bisexuals i trans, els homes gais, bisexuals i trans, les persones no-binàries i queer, i totes les persones que vivim en els marges de la norma heteropatriarcal.

Tot i que és evident que durant els darrers anys s’han fet passos endavant en l’objectiu d’assolir una societat més justa i lliure de discriminacions, l’LGBTI-fòbia continua present en molts àmbits de la societat catalana i atempta contra els drets de les persones LGBTI, especialment els de les persones trans.

És per això que des del Consell Comarcal del Baix Camp condemnem totes les actituds de rebuig, de prejudici i d’hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, trans, intersexuals i queer i apostem pel reconeixement de la diversitat i l’equitat entre totes les persones en una societat democràtica i plural i treballem per erradicar qualsevol mena de discriminació i violència.

Des del SAI lgbti del Consell Comarcal del Baix Camp volem visibilitzar aquest col·lectiu per tal de sensibilitzar a la població sobre la importància de respectar i tolerar la diversitat sexual i prevenir així la LGBTIfòbia.

També és un recurs per tramitar el canvi de nom sentit de les targetes sanitàries, denúncies i informar de situacions LGTBIfòbiques, en coordinació amb la Generalitat de Catalunya.

 

 Font: Consell Comarcal del Baix Camp

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *