El millors estudiants de cuina i sala de Catalunya es trien el proper diumenge a Les Borges Blanques

Quinze alumnes (vuit de cuina i set de sala) competeixen en un showcooking en directe a la final de la IV edició dels Premis Lladonosa

Els germans Torres (tres Estrelles Michelín) apadrinen el lliurament dels guardons 

Més de 30 joves cuiners d’una quinzena d’escoles catalanes van optar a una plaça a la final

Després de mesos de proves i dues semifinals, el proper diumenge 19 de maig arriba al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques la gran final dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el ‘masterchef’ dels alumnes catalans de cuina. Els quinze finalistes (vuit de cuina i set de sala) mostraran la seva habilitat en un showcooking en directe amb un jurat de luxe abanderat pels germans Torres, tres Estrelles Michelín.

Més de 30 alumnes d’una quinzena d’escoles de cuina diferents han estat seleccionats per cuinar a les semifinals dels premis, impulsades per l’Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l’oli verge extra d’oliva ‘Capital de l’oli’. El jurat va avaluar el nivell dels futurs xefs a dues semifinals: la del passat 15 de març, on van participar els alumnes de Girona i Barcelona, i la del 14 d’abril a Reus.

L’elecció dels Premis Lladonosa es realitza mitjançant tres concursos gastronòmics – amb showcookings en directe-, més una altra prova per al Premi Social, inspirats en el format ‘masterxef’ i obert a totes les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Els Premis Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica.
 
El propi Josep Lladonosa i els famosos germans Torres (Cuina Germans Torres de Barcelona), amb tres Estrelles Michelin, que apadrinen els premis, encapçalen un jurat amb altres gegants dels fogons com Pep Moreno (Deliranto Salou, Estrella Michelín), Fran López (Villaretiro Xerta, Estrella Michelín), Ferran Cerro (Reus, Guía Michelín) o Xavi Benet (Hostal Benet Les Borges Blanques, Guía Michelín).

Ja han confirmat la assistència a la gran final autoritats com el Joan Godia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Josep Ramon Farran, alcalde de Les Borges Blanques, Sandra Guaita, alcaldessa de Reus i representants de la Diputació de Tarragona i Lleida.

 Semifinal Barcelona i Girona

El 15 de març es va celebrar la primera semifinal dels Premis Lladonosa a la seu de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Barcelona (ESHOB) on van participar un total de 24 alumnes de cuina i sala (12 de Barcelona i 12 de Girona) de vuit escoles de cuina (cinc de Barcelona i tres de Girona) que han estat seleccionats pel jurat.
 
Marta Oti, de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB) i Marc Marí, de CETT, són els dos classificats per la demarcació de Barcelona per a la gran final que tindrà lloc el 19 de maig  a les Borges Blanques. A la categoria de responsable de sala , els acompanyaran Ton Zambrano, també del CETT , i Diego Gómez, de l’ESHOB.

Amb ells, Jhon Erick Guzmán, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona (EHTG), i Queralt Sucarrats, de l’Escola Vedruna Gràcia, tots dos procedents de la província de Girona, també es van classificar per aquest ordre com els primers finalistes de la IV edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa.

Júlia Díaz, de l’EHTG, i Martina Pérez, de l’Escola Joviat són els finalistes de Girona a la categoria de sala.
Semifinal Tarragona i Lleida

Aaron Muñiz, de l’Escola d’Hosteleria del Vallès Oriental (EHVO) -que ha competit a Reus-; Jenny Adriana Mieres, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils; i Lara Pujadas i Ismael Corrales, de l’Escola de cuina Villa Retiro, són els finalistes sortits de la semifinal celebrada a l’Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus amb un total de nou alumnes de cinc escoles de cuina. 

Noemí Scarlet Montalván i Nicolás del Pino, de l’Escola El Llindar-El Repartidor -classificats a les proves del Premi Social-, i Rony Alexander Espinoza, de l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Lleida, també passen a la final a la categoria de sala.
 
Premi Social ‘Josep Lluís Rull’

Aquesta quarta edició dels Premis Lladonosa de 2024 ha tornat a programar un apartat específic dedicat a la inclusió de les persones més desfavorides. Les proves de la gran final del Premi Social es van celebrar també a Reus. Christian David Valencia, de la Fundació Formació i Treball, a la categoria de cuina, i Noemí Scarlet Montalván, de la Escola El Llindar-El Repartidor, a la de sala, van ser escollits com guanyadors d’entre els nou aspirants de tot Catalunya procedents de dos centres de formació a la categoria de cuina, i vuit joves més a la de sala arribats d’altres dos escoles.
 
El Premi Social és obert a totes les fundacions i col·lectius de Catalunya que treballen a l’àrea de serveis socials. Està coorganitzat i recolzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.

Com a novetat d’enguany, la categoria social pren el nom de l’empresari català Josep Lluís Rull, -el que fou president del Grup Rull i àngel dels Premis Lladonosa-, que malauradament ens va deixar recentment. Josep Rull representa tres generacions dedicades al disseny i construcció de cuines professionals.
 

Format televisiu ‘masterxef’

Les proves dels aspirants (dues semifinals i final) es realitzen en una espectacular instal.lació del Grupo Rull, especialistes en cuines professionals, sota la supervisió del jurat, presidit pel mateix Josep Lladonosa i apadrinat pels germans Torres; els vuit finalistes triats, -el quatre millors de cadascuna de les semifinals-, cuinen en directe per a convertir-se en el millor estudiant de cuina de Catalunya.

Per tant, hi haurà cinc premis:
 
-PREMI A MILLOR CUINER
-PREMI AL MILLOR RESPONSABLE DE SALA
-PREMI SOCIAL JOSEP LLUÍS RULL (MILLOR CUINER I SALA)
-PREMI COCTELERIA ‘ROYAL BLISS’
 
Amb els germans Torres (Cocina Hermanos Torres de Barcelona, tres Estrellas Michelín) i Josep Lladonosa, integren el jurat el propi Pep Moreno; Vicent Guimerà, del ‘Antic Molí’ d’Ulldecona (Una Estrella Michelin); Fran López (Villaretiro Xerta, Estrella Michelín); Ferran Cerro, del restaurant ‘Ferran Cerro’
(Reus, Guía Michelín i Sol Repsol); Xavier Benet (Hostal Benet Les Borges Blanques, Guía Michelin); Susanna Aragón, del restaurant ‘Cèntric Gastro’ (El Prat de Llobregat); Tana Collados, periodista de TV3; i Elena Maestre, membre de la Junta del Col.legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya. 
 
A la categoria de sala, formen part del jurat Pablo Sacerdote, director de sala en Cocina Hermanos Torres; Antonio Luque, barista de Café l’Or; Adriá de la Rosa, Brand Ambassador de Royal Bliss; Marino Macías, Brand Ambassador de Mahou San Miguel; i Carles Boada, representant de pernils Batallé.
 
Calendari
SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA
Divendres 15 de març, des de les 9 hores a l’escola ESHOB (Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona)
 
FINAL DEL PREMI SOCIAL
Dissabte 13 d’abril, des de les 9 hores a la Cambra de Comerç de Reus (Espai Llotja, Plaça Prim, 8. 43201, Reus (Tarragona)
 
SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA
Diumenge 14 d’abril, des de les 9 hores a la Cambra de Comerç de Reus (Espai Llotja, Plaça Prim, 8. 43201, Reus (Tarragona)
 
FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES
MARIDATGE DE CERVESES SAN MIGUEL
Dilluns 22 d’abril, des de les 10 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial «Les Canals, 25190 LLEIDA) i des de las 13 hores a la fàbrica de Mahou-San Miguel a Lleida (Av. Industria, 25191)

FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS
Diumenge 19 de maig, des de les 9 hores al Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques (Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida).
 
‘ÀNGELS’ DELS PREMIS: Bra, Grupo Rull, Arròs Bayo, Ajuntament de Reus, San Miguel, Clos Galena, Cafè l’Or, Royal Bliss, Makro, CSTY i ESHOB.
 
COL·LABORADORS: Construccions París, Diexca Grup, Tv3, Catalunya Ràdio i Les Borges TV
 
AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
 
MÉS INFORMACIÓ: www.premislladonosa.com

Font: Inside Medios

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *