El Museu de Valls celebra el Dia Internacional dels Museus amb diverses activitats per tots els públics


> El dissabte 18 al matí se celebrarà un taller de pintura amb pigments naturals i a la tarda una visita guiada a la col·lecció permanent

El Museu de Valls s’adhereix un any més a les celebracions del Dia Internacional dels Museus amb activitats per a tots els públics. Així, aquest dissabte 18 de maig al matí, a les 11, s’ha organitzar un taller de pintura amb pigments naturals, impartit per Natàlia Lozada Bejarano, i a la tarda a les 6, s’ha preparat una visita guiada a la col·lecció permanent del Museu de Valls. Les dues activitats són obertes a tot tipus de públic i gratuïtes. Així mateix durant tot els dia 18 de maig, s’obsequiarà a tots els visitants del museu amb les publicacions editades per la institució en els últims anys.

En el taller de pintura amb pigments naturals, els assistents aprendran a fer els seus propis colors a partir de productes quotidians com el café, el vi o la cúrcuma, entre d’altres, a partir de tècniques tradicionals. D’aquesta manera, amb els colors que els participants hauran creat podran fer posteriorment unes obres amb uns colors ben sorprenents. Es recomana inscriure’s al taller ja que hi ha places limitades. La inscripció és pot realitzar al correu museu@valls> o enviant un missatge al telèfon 680653472.

D’altra banda, actualment el Museu de Valls té dues exposicions temporals a més de la permanent obertes al públic. Concretament són les exposicions Antoni Tàpies. Bronzes intervinguts (1987-1989)amb motiu de l’Any Tàpies, i WHY ? Valls. Carme Solé Vendrell, il·lustració, pintura i escultura.

L’exposició de Tàpies reuneix gairebé una quinzena d’obres en bronze, bona part de les quals les va fondre a la nostra ciutat, a la Foneria Vilà del polígon industrial . Una oportunitat històrica per veure reunides tot aquest conjunt d’obres que des de l’any 1987, que foren exposades a la galeria Carles Taché de Barcelona, no s’havien pogut tornar a veure conjuntament.

Per la seva banda l’exposició sobre la il·lustradora Carme Solé Vendrell reuneix l’obra d’aquesta artista, des dels primers dibuixos per contes, d’inicis dels anys setanta, fins a les seves pintures de gran format i les escultures. Un recorregut de més de cinquanta anys de trajectòria artística d’una de les millors il·lustradores de tots els temps del nostre país.

 

VALLS · 16 DE MAIG DE 2024

Font: Ajuntament de Valls

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *