Important canvi en el recorregut del sender local SL-C® 159, a Capçanes

El sender local SL®-C 159 ha estat modificat i actualitzat convertint-se en un recorregut circular amb inici i final al municipi de Capçanes (Priorat). Aquest canvi és el resultat d’un projecte de la nova entitat mantenidora del sender, la secció de muntanya de la Massa Centre de Cultura Vilassarenc, que el Comitè Català de Senders de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya va estudiar i aprovar.


Els cuidadors i cuidadores de senders de l’entitat van realitzar una jornada de revisió i senyalització del nou recorregut, amb el vistiplau de l’Ajuntament de Capçanes, el municipi més meridional del Priorat.

El sender ja està a punt per a ser explorat pel col·lectiu excursionista.

Amb una distància de 5,2 quilòmetres i 189 metres de desnivell positiu, el recorregut és una agradable passejada plena de contrastos, ideal per fer durant la primavera o finals d’estiu i principis de tardor, en època de verema i quan els ceps comencen a tenyir-se amb tons rogencs i daurats. Amb inici i final a la plaça de l’església de Capçanes (situada a menys de cinc minuts de l’estació de tren), aquest sender local ens portarà a conèixer el Mas d’en Francisco, un dels principals elements d’interès del municipi) o l’estàtua commemorativa de Pere Joan Barceló, conegut com a Carrasclet, destacat guerriller durant la Guerra de Successió a Catalunya (1705-1714), que va néixer al municipi.

Font: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *