La Barnahus de l’Alt Pirineu i l’Aran tindrà les instal·lacions definitives a la Seu d’Urgell


La Generalitat de Catalunya fa un pas més en la implantació arreu del país del model Barnahus d’atenció a infants i adolescents víctimes de violència sexual. El Govern ha aprovat la cessió per part del consistori de la Seu d’Urgell d’uns terrenys per ubicar les instal·lacions definitives de la Barnahus de l’Alt Pirineu i l’Aran. Es tracta d’una finca de 990 m2 situada a l’Horta del Valira. Drets Socials preveu que la construcció i l’adequació de les noves instal·lacions estiguin enllestides el 2026. Per dur a terme les obres, el Departament invertirà 1,4 milions d’euros del fons Next Generation EU.

El Govern va inaugurar el mes de febrer, en un espai provisional del mateix municipi, la Barnahus de l’Alt Pirineu i l’Aran, que dona servei a l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran. Des que es va posar en funcionament, l’equip professional ha estat rebent formació i aquest mes ha començat a atendre cinc casos d’infants i adolescents que han patit abusos sexuals i les seves famílies.

El desplegament de la xarxa Barnahus va començar l’any 2020 amb una prova pilot a Tarragona. Els bons resultats de l’experiència han empès el Govern a estendre aquest model arreu del país. En aquest sentit, aquest 2024 s’han activat serveis a Badalona, Barcelona, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, la Seu d’Urgell Terrassa, Tortosa i Vilanova i la Geltrú. Pròximament també es posarà en marxa la Barnahus del Prat de Llobregat.

Font: DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *