L’economia catalana manté el creixement al primer trimestre

El producte interior brut (PIB) de Catalunya ha registrat un augment interanual del 2,6% durant el primer trimestre de 2024, segons l’avanç publicat per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquesta xifra representa una desacceleració de dues dècimes en comparació amb el creixement del 2,8% del quart trimestre de 2023.

Malgrat la lleugera pèrdua d’impuls, l’economia catalana ha mantingut la trajectòria ascendent gràcies a l’empenta de tots els sectors productius, amb l’excepció de l’agricultura. El sector industrial s’ha erigit com el màxim impulsor, amb un creixement interanual del 4,4%, sis dècimes més que al trimestre precedent.

Els serveis, el motor econòmic de Catalunya, han registrat un avanç del 2,4%, cinc dècimes inferior respecte al tancament de 2023. D’altra banda, la construcció ha repuntat amb força, assolint un creixement de l’1,9%, 1,3 punts per sobre del quart trimestre.

En contraposició, el sector agrícola ha patit una contracció interanual del 3,4%, tot i que amb una intensitat menor que en els trimestres anteriors. Aquesta dada negativa representa l’única taca en el panorama general de creixement econòmic.

En termes intertrimestrals, el PIB català ha augmentat un 0,8% en relació amb el darrer trimestre de 2023, consolidant així la tendència positiva de l’activitat productiva.

Cal recordar que les xifres presentades avui per l’Idescat tenen un caràcter preliminar i provisional, ja que no inclouen les dades completes del mes de març. Els resultats definitius del PIB al primer trimestre es publicaran el proper 14 de juny.

Malgrat la desacceleració lleu, l’avanç d’avui reflecteix que l’economia catalana manté un ritme de creixement sòlid, impulsat principalment per la indústria i els serveis, tot i els obstacles que suposa la contracció del sector primari.

Font: Idescat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *